Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Τραγικό θάνατο βρήκε την Κυριακή άλλος ένας εργάτης πέφτοντας από σιδηροκατασκευή που βρισκόταν στον αύλειο χώρο εργοστασίου στην περιοχή του Βαρυπέτρου. Ήταν ένας Ινδός μετανάστης που το όνειρό του για μια καλύτερη ζωή το πλήρωσε με την ίδια τη ζωή του.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α καταγγέλλει το συγκεκριμένο περιστατικό που φέρνει στο προσκήνιο, για άλλη μια φορά, τις άθλιες και τριτοκοσμικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται άνθρωποι για το μεροκάματο, την εγκληματική αμέλεια των εργοδοτών αλλά και την αδιαφορία της οργανωμένης Πολιτείας προκειμένου να τηρούνται όλες εκείνες οι συνθήκες που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζομένων.
Χάθηκε μια ακόμα ανθρώπινη ζωή.
Σήμερα μετανάστη. Χθες Έλληνα. Αύριο ποιός ;
Να βάλουμε επιτέλους ένα τέλος. Να ανατρέψουμε τη λογική της διαφορετικής αμοιβής, των διαφορετικών ή ανύπαρκτων μέτρων προστασίας, της διαφορετικής τελικά αξίας στη ανθρώπινη ζωή.
Η λογική, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό είναι τραγική. Οδηγούμαστε σε κανόνες ζούγκλας. Σε κανόνες βίας.
Απαιτούμε να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό, αν τηρούνταν οι συνθήκες ασφάλειας και αν υπήρχε η προβλεπόμενη οικοδομική άδεια. Η Πολιτεία οφείλει να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στο νομό Χανίων.
Όχι άλλη ανοχή στην κερδοσκοπική τακτική των ασύδοτων εργοδοτών
Καμιά ανθρώπινη ζωή δεν περισσεύει…
Το γραφείο Τύπου
της Τοπικής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ