Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010


Tην Τετάρτη 24 Φλεβάρη στα Χανιά, νεαρή κοπέλα, δέχθηκε επίθεση από δύο νεοναζί που την ακινητοποίησαν και χάραξαν στο βραχίονα της τον αγκυλωτό σταυρό.
Αυτό είναι το τελευταίο και πλέον χαρακτηριστικό περιστατικό που καταδεικνύει τη δράση που έχουν αναπτύξει τον τελευταίο καιρό στην Κρήτη οι ακροδεξιές οργανώσεις. Μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί δεκάδες φασιστικές επιθέσεις και αμέτρητες απειλές εναντίον μεταναστών αλλά και γηγενών που δραστηριοποιούνται στο τοπικό αντιρατσιστικό κίνημα, κατά κύριο λόγο στις πόλεις των Χανίων και του Ρεθύμνου.
Είναι πλέον καιρός, οι αρχές της Κρήτης και οι θεσμικοί τους εκπρόσωποι να πάψουν να εθελοτυφλούν και να δουν κατάματα το πρόβλημα της ανάπτυξης των φασιστικών συμμοριών στο νησί. Είναι χρέος κάθε πολίτη της Κρήτης να δώσει την απάντηση στην εξάπλωση των φασιστικών ιδεών σε ένα τόπο που έχουν γραφτεί ένδοξες σελίδες αντίστασης ενάντια στο ναζισμό και τον φασισμό, πριν σχεδόν 70 χρόνια.
Σε μια περίοδο που η κοινωνία πιέζεται υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, η ακροδεξιά και ο εθνικισμός βρίσκουν πάτημα να διοχετεύουν την απάνθρωπη ιδεολογία τους και να παραπλανούν το λαό για τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων του.
Η Νεολαία Συνασπισμού έχοντας μέτωπο ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό και την ξενοφοβία θα είναι παρούσα σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων ελλήνων και μεταναστών και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο ενάντια στην δράση των φασιστικών συμμοριών στην Κρήτη.
Οργανώσεις Κρήτης της Νεολαίας Συνασπισμού