Τρίτη 28 Αυγούστου 2012


 ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
 ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Στις 8  Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ διαδηλώνουμε ενάντια στα  μνημόνια και τα νέα  αντεργατικά μέτρα της συγκυβέρνησης.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,
Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, διαψεύδοντας πλήρως τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για επαναδιαπραγμάτευση – απαγκίστρωση από τα μνημόνια και εξαπατώντας το λαό, προετοιμάζει, εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο, τη μεγαλύτερη λεηλασία που έχει υποστεί διαχρονικά η κοινωνία και η χώρα μας.
Με το νέο πακέτο σφαγιαστικών περικοπών των 11,7 δις ευρώ, που στο τέλος θα φτάσουν τα 22 δις ευρώ και για το οποίο έχει δεσμευτεί στην Τρόικα, προωθεί:
 • Νέα τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων.
 • Μείωση ή κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (ΕΚΑΣ, οικογενειακά, αναπηρικά, πολυτεκνικά κλπ).
 • Κατάργηση ή  συγχώνευση εκατοντάδων δημοσίων οργανισμών.
 • Εφεδρεία και απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων μέχρι το 2015.
 • Συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών.
 • Αναστολή νέων προσλήψεων.
 • Περιορισμός των δημοσίων δαπανών για παιδεία, υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη.
Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα, που έχουν ήδη οδηγήσει την κοινωνία σε απόγνωση και την οικονομία σε διάλυση με ύφεση που θα φτάσει το 2012 στο 7%.
Η ανεργία έσπασε στη χώρα μας όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ, έχει φτάσει ήδη 24-25% και προβλέπεται να φτάσει στο τέλος του χρόνου το εφιαλτικό 28 - 30%. Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων έχουν γενικευτεί. Η ανεργία των νέων έχει ξεπεράσει το 50% και χιλιάδες από αυτούς με πτυχία και μεταπτυχιακά αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.
Οι μισθοί στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα μειώνονται δραματικά. Οι συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας έχουν εξανεμιστεί. Η επιβίωση των εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων γίνεται πλέον αδύνατη. Οι εργασιακές σχέσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας έχουν πλήρως αποδιαρθρωθεί και οι εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν και να αμειφθούν για όσο και με όσα θέλουν οι εργοδότες.
Ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί «πινακίου φακής». Η εκποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και των δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας αποτελεί εθνικό έγκλημα, υπονομεύει ουσιαστικά την ίδια την ανάπτυξη και το μέλλον της χώρας.
Η μείωση μισθών και συντάξεων συνοδεύεται με τεράστια φορολογική επιβάρυνση εργαζομένων και συνταξιούχων, που απειλούνται με κατάσχεση ακόμα και πρώτης κατοικίας, εάν δεν πληρώσουν τους μισθούς τριών και τεσσάρων μηνών, που είναι ο υπεραυξημένος φόρος εισοδήματος και τα χαράτσια που τον συνοδεύουν.
Εκατοντάδες – χιλιάδες δανειολήπτες «πνίγονται μέσα στα χρέη τους». Οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων έχουν καταστήσει αδύνατη την εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, , νέοι και νέες
Επί 2,5 χρόνια βιώνουμε την πλήρη ανατροπή των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Έχουμε γυρίσει ένα αιώνα πίσω. Η απόγνωση, η απελπισία, οι αυτοκτονίες έχουν γίνει πλέον στοιχεία της καθημερινότητάς μας.
Εάν εφαρμοστούν τα προωθούμενα μέτρα, ο λαός οδηγείται σε πλήρη φτωχοποίηση και η χώρα σε άτακτη χρεοκοπία.
Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να προλάβει και να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις καλλιεργεί τον φόβο, επιχειρεί να οδηγήσει σε περιθωριοποίηση το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Επιστρατεύει τη βία για την καταστολή των κοινωνικών αγώνων (ελληνική χαλυβουργία). Επιδίδεται σε πογκρόμ σε βάρος φτωχών και εξαθλιωμένων μεταναστών. Οι κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν χαρακτηρίζονται ως συντεχνίες και στοχοποιούνται έναντι των άλλων κοινωνικών στρωμάτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ συνεχίζει να δέχεται σφοδρές επιθέσεις από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο ως η κύρια δύναμη αντίστασης στα προωθούμενα μέτρα. Η κυβέρνηση, με τη βοήθεια των φιλικών της μέσων μαζικής ενημέρωσης, προσπαθεί να του φορτώσει τη χρεοκοπία της χώρας, στην οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια οι δικές της μνημονιακές πολιτικές.
Η συγκυβέρνηση, όμως, δεν πείθει το λαό. Ο αυταρχισμός, τα ψέματα, ο εκφοβισμός δεν μπορούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα ότι τα προωθούμενα μέτρα οδηγούν το λαό στην πλήρη εξαθλίωση.

Μαχητική αντιπολίτευση - συντονισμός «από τα κάτω» για να φύγουν το γρηγορότερο .

Εργαζόμενοι/ες, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες
Φοβούνται τις λαϊκές αντιδράσεις. Ο πρωθυπουργός κρύβεται από το λαό. Αποφεύγει να μιλήσει στην ΔΕΘ, πιστεύοντας ότι θα αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις, οι οποίες, όμως, εξαιτίας της αγριότητας των προωθούμενων πολιτικών θα είναι εντονότερες από κάθε άλλη φορά.
Πρέπει να είμαστε όλοι και όλες εκεί!
Η φετινή κινητοποίηση εργατικών συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων στις 8 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ πρέπει να είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Να αποτελέσει την αγωνιστική αφετηρία για ένα νέο και νικηφόρο κύκλο αγώνων του εργατικού κινήματος ενάντια στη συγκυβέρνηση, την τρόικα, το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ευρωζώνης και της ΕΕ.
Με τη μαζική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, με σχεδιασμένη κλιμάκωσή τους, με την πιο πλατειά εργατική ενότητα και συσπείρωση, μπορούμε να τους διαμηνύσουμε ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν σε εργασιακό καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας. Ότι μπορούμε  να υπερασπίσουμε και να επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας.
Μπορούμε και πρέπει με την οργάνωση, συσπείρωση, ενότητα και κινητοποίηση της εργατικής βάσης να ξεπεράσουμε την συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αλλά και την πολιτική περιχαράκωσης του ΠΑΜΕ.
Μπορούμε και πρέπει μέσα από την ανάπτυξη των εργατικών αγώνων να διαμορφώσουμε ένα διακριτό αγωνιστικό συνδικαλιστικό ρεύμα, που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότησή του σε διεκδικητική, ταξική κατεύθυνση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αγωνίζεται για τη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς αφενός για την στήριξη και ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων για να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές και αφετέρου για μία κυβέρνηση της Αριστεράς, που στηριγμένη στο λαό και σ΄ ένα κοινό προωθημένο πρόγραμμα θα προωθήσει την έξοδο από την κρίση προς όφελος των λαϊκών αναγκών και προοδευτικές αλλαγές με κατεύθυνση το σοσιαλισμό.
Αγωνιζόμαστε για:
 • Ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.
 • Καταγγελία των επαχθών όρων των δανειακών συμβάσεων.
 • Αποδέσμευση της χώρας από την τρόικα.
 • Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
 • Εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
 • Αναδιανομή του πλούτου με δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ανακουφίζει τα λαϊκά στρώματα  και θα επιβαρύνει τις μεγάλες περιουσίες και εισοδήματα.
 • Να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.
 • Ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες.
 • Υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας .
 • Προστασία, κατοχύρωση και διεύρυνση της δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.
 • Απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού και της ακροδεξιάς φασιστικής και ρατσιστικής απειλής.
 • Οικονομική κοινωνική ανόρθωση, παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην κινητοποίηση των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Βενιζέλου και Εγνατίας και 5:30μμ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Άγαλμα Βενιζέλου 6:00 μμ
Δηλώστε συμμετοχή για μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη: ΤΗΛ 2103829910