Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012


Τετάρτη 31 Οκτώβρη στις 7 μ.μ.
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σούδας 
(Πολύκεντρο Σούδας – 25ης Μαρτίου)
με ομιλήτρια την καθηγήτρια του ΕΜΠ και δημοτική σύμβουλο Αθήνας
ΕΛΕΝΗ ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ

Το λιμάνι της Σούδας κινδυνεύει. Η ιδιωτικοποίηση του βρίσκεται προ των πυλών. Η τρόϊκα εσωτερικού (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) μετά από υπόδειξη τ5ης τρόϊκας εξωτερικού το παρέπεμψε προς εκποίηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μαζί με 23 άλλα λιμάνια της χώρας, τα πιο κερδοφόρα!
Το λιμάνι της Σούδας, Βασική Θαλάσσια πύλη εισόδου κι εξόδου του νομού μας και σημαντικός μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας τους τομείς του εμπορίου, των μεταφορών και του τουρισμού, με πολλαπλές και χωροθετημένες χρήσεις (επιβατική, εμπορική, τουριστική, αλιευτική, ναυταθλητική και στρατιωτική) κινδυνεύει στα πλαίσια του ξεπουλήματος όλου του εθνικού μας πλούτου στους ιδιώτες.
Γιατί ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Σούδας σημαίνει :
Παραπέρα εκποίηση της εθνικής κυριαρχίας με δεδομένη την ύπαρξη των αμερικανονατοϊκών βάσεων στην περιοχή.
Απώλεια του βασικού εργαλείου ανάπτυξης του νομού την ώρα που είναι αναγκαία η ανασυγκρότηση του παραγωγικού τομέα του νομού.
Ανεξέλεγκτη παρέμβαση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη ζωή της πόλης της Σούδας και των κατοίκων της καθώς και στο περιβάλλον της περιοχής (ιδιαίτερα Κάτω Σούδα, υδροβιότοπος του ποταμού «Μορώνη».)
Τα σχέδια της τρόϊκας εσωτερικού κι εξωτερικού δεν πρέπει να περάσουν

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες σε εγρήγορση