Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Συνεδρίασε χθες, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου με την παρουσία και συμμετοχή του γραμματέα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα. Κατά τη συνεδρίαση έγινε ομόφωνα δεκτό ότι η πρόσφατη Περιφερειακή Παγκρήτια Συνδιάσκεψη υπήρξε εξαιρετικά επιτυχής, με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Η Συνδιάσκεψη αποτέλεσε την ευκαιρία να ακουστούν και να κατατεθούν τεκμηριωμένες και ενδιαφέρουσες απόψεις στις θεματικές της ενότητες, να καταγραφούν επιχειρήματα, ανησυχίες και ελπίδες της κοινωνίας, των φορέων, των πολιτών από την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνδιάσκεψη άλλωστε δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας που θα συνεχιστεί για συνεχή και ανοιχτή διαβούλευση με την κοινωνία για όλα τα σημαντικά ζητήματα. Πρώτη φορά στην ιστορία της αριστεράς στην Κρήτη, μαζεύτηκαν στον ίδιο χώρο τόσοι φορείς και κατέθεσαν τις απόψεις τους στον πολιτικό φορέα που αύριο θα κληθεί να αναλάβει τις τύχες του τόπου.

Με αφορμή την παρουσία της κ. Βαγγελιώς Σχοιναράκη, πρώην νομάρχου, πρώην βουλευτού και πρώην συμβούλου του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Κρήτης– που παρεμπιπτόντως δεν ήταν μέρος εσωκομματικής διαδικασίας αλλά ανοικτή στην τοπική κοινωνία- και τις μετέπειτα δηλώσεις της που απασχόλησαν τα ΜΜΕ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλο ένα αστικό κόμμα και ιδιαίτερα ένα νέο ΠΑΣΟΚ, όπως κάποιοι διατείνονται. Είναι η ριζοσπαστική Αριστερά που επιδιώκει να ανατρέψει τα μνημόνια, τη λιτότητα και το σάπιο πολιτικό σύστημα, να οδηγήσει τη χώρα στην ανάταση προς όφελος του λαού.

Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ σε κανέναν από εκείνους που έως σήμερα υπηρέτησαν από διάφορες θέσεις το πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε την κοινωνία μας στη σημερινή κατάντια, δεν προτίθεται να δώσει στέγη σε αποτυχημένους στη συνείδηση του κόσμου πολιτικούς.

Αντίθετα, θέση στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν όλοι οι –ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους καταβολές- πολίτες που πλήττονται από τα μνημόνια και επιθυμούν να χτίσουμε το μέλλον μας με οικονομική ασφάλεια και αξιοπρεπή διαβίωση, με κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και ισότητα, δημοκρατία και κράτος δικαίου, διαφάνεια και αξιοκρατία.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοικτή πρόσκληση για συστράτευση με όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς αλλά και σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες που εμπράκτως είναι αντίθετοι με τα μνημόνια και τη λιτότητα, μέσα από την προοπτική της εξόδου από την κρίση και την προοδευτική ανασυγκρότηση της χώρας.