Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ο βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης είχε χθες συναντήσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων Ταξίαρχο Ανδρέα Δασκαλάκη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων Γιάννη Ζερβό και τους εκπροσώπους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευτύχη Μαρκαντωνάκη και Παντελή Σταυρουλάκη.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο Γ.. Σταθάκης ενημερώθηκε για το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στα Χανιά και τα προβλήματα που υπάρχουν, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και κεντρικά. Έγινε σαφές, ότι η οικονομική και ανθρωπιστική κρίση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις εκφάνσεις της παραβατικότητας και ταυτόχρονα δυσχεραίνει την καθημερινότητα των εργαζόμενων. Ζητήματα όπως οι μισθολογικές περικοπές, η σχεδιαζόμενη διάλυση του Ταμείου Ασφάλισης, η υποστελέχωση, η ελλιπής εκπαίδευση, τα θεσμικά κενά σε διάφορους τομείς (για παράδειγμα στο μεταναστευτικό), συζητήθηκαν με τον βουλευτή Χανίων.
Ο Γ. Σταθάκης από την πλευρά του τόνισε, πως η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη, να υπηρετεί τις ανάγκες του, μακριά από πολιτικές παρεμβάσεις, με ορθολογική οργάνωση και διάρθρωση, άρτια εκπαίδευση, επαρκή μέσα κι επαγγελματισμό. Στόχος μας θα πρέπει να είναι μια δημοκρατική αποτελεσματική αστυνομία επωφελής για την κοινωνία, κατέληξε ο βουλευτής Χανίων.