Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων, στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 στηρίζουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Κώστα Διάκο, νομικό Περιβάλλοντος, με σημαντική δράση και στα Χανιά σε ζητήματα κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 είναι κρίσιμες για να μπει πλέον ένα τέλος στη λιτότητα για τους φτωχούς, στη λεηλασία του φυσικού και δημόσιου πλούτου με το ξεπούλημα παραλιών, δασών, δημοσίων εκτάσεων και οργανισμών που επιχειρείται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τα μεταλλαγμένα να προωθούνται στη διατροφή μας με εισήγηση της ελληνικής κυβέρνησης σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να μπει ένα τέλος στη διάλυση του δημόσιου τομέα, πρέπει να διασφαλιστεί η Δημόσια Παιδεία, Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση.

Μια νέα κυβέρνηση είναι αναγκαία, μια πλατιά συμμαχία κοινωνικών κινημάτων που αντιστέκονται στα μνημόνια, στην υπερχρέωση της χώρας, στη μαζική ανεργία και εξαθλίωση, μια συμμαχία πολιτών που προβάλλουν ως εναλλακτική λύση την αλληλεγγύη και τη δημιουργία άμεσα νέων θέσεων εργασίας μέσα από την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου, μέσα από την αξιοποίηση των ΑΠΕ προς όφελος των πολιτών και όχι των εταιρειών με σεβασμό στο περιβάλλον, μέσα από τη στροφή στη βιολογική γεωργία και τον εναλλακτικό τουρισμό που σέβεται τη φύση και τον τόπο, έτσι ώστε η χώρα μας να γίνει αυτάρκης με δική της παραγωγή στη διατροφή, στην ενέργεια κι εν τέλει στην οικονομία.

Το μέλλον μας δεν είναι το μαύρο μέλλον των μνημονίων, της υπερχρέωσης, της σπατάλης, δεν είναι το μαύρο μέλλον του πετρελαίου, των εξορύξεων και της κλιματικής αλλαγής. Είναι η ελπίδα που μπορεί να φέρει η αξιοποίηση των ΑΠΕ από τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες, τα κινήματα αλληλεγγύης, προστασίας της φύσης και του τοπικού πολιτισμού, οι νέοι που καινοτομούν, όλοι αυτοί που ανοίγουν νέους δρόμους στον εναλλακτικό τουρισμό και στην βιολογική γεωργία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας Διάκος γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της κατεχόμενης Κύπρου.
Είναι Δικηγόρος, νομικός Περιβάλλοντος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο & Κοινοτικό Δίκαιο στο PARIS II, και Πολιτικές Επιστήμες στην Ecole des Etudes Politiques. Ως Νομικός Περιβάλλοντος χειρίζεται ένδικα σημαντικές υποθέσεις περιβαλλοντικού περιεχομένου.
Ενδεικτικά επισημαίνονται: οι Αιτήσεις Ακύρωσης στο ΣτΕ για το Πάρκο Γουδή, τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι, την ακύρωση της εξαίρεσης περιοχών στο Καζίνο Πάρνηθας από την αναδάσωση στις τελευταίες πυρκαγιές. Χειριζόμενος σχετική υπόθεση στο ΣτΕ, πέτυχε την ακύρωση της δημιουργίας Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ στα όρια των Δήμων Αργυρούπολης-Ηλιούπολης χάριν της προστασίας του δασικού χαρακτήρα του Υμηττού.
Σημαντική είναι η κοινωνική επαγγελματική του δράση και στα Χανιά. Με δικές του νομικές ενέργειες έχουν αποξηλωθεί πάνω από επτά Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας σε περιοχές των Χανίων, είχε σημαντική θετική νομική εμπλοκή στην αντίδραση για την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών σε προστατευόμενη περιοχή στο Αποπηγάδι. Με παρεμβάσεις για τους Αγίους Αποστόλους, τον Μπάλο, το Ελαφονήσι, και άλλες περιοχές Natura.Ως μέλος στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας προσπάθησε να δημιουργηθούν Φορείς Διαχείρισης γι’ αυτές και επέμενε στην διαμόρφωση Χωροταξικό σχέδιο που θα αποτελέσει ασφαλή διαχείριση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσία.
Συμμετέχει σ΄όλες τις Πρωτοβουλίες για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και υπήρξε ο νομικός που, χειριζόμενος τα θέματα αυτά στην Δικαιοσύνη, διαμόρφωσε θετική για τους αντιτιθέμενους πολίτες νομολογία. Συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο επιπτώσεων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία, στη Θεσσ/νίκη το 2008. Εκπροσώπησε την κοινωνία των πολιτών στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ως ομιλητής κατά τη συζήτηση του τελευταίου νόμου για την Κινητή Τηλεφωνία.
Είναι μέλος της «Εταιρίας Δικαίου για την Προστασία του Περιβάλλοντος”, συμμετέχει στην “Ένωση Καταναλωτών Βιολογικών Προϊόντων (Β.Ι.Ο.Ζ.Ω.)”, εκπροσωπώντας την στην Ομοσπονδία Καταναλωτικών Οργανώσεων (ΠΟΜΕΚ).
Από το 1989 συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες για τη συγκρότηση του κόμματος της Πολιτικής Οικολογίας στην Ελλάδα, στην αρχή μέσα από τους Οικολόγους Εναλλακτικούς, στη συνέχεια δραστηριοποιείται με το κόμμα της “Πράσινης Πολιτικής” και σήμερα είναι μέλος (από τα ιδρυτικά) των Οικολόγων Πράσινων.
Εκπρόσωπος του Πράσινου κόμματος της Κύπρου «Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές», στην Ελλάδα.
Είναι από τους εμπνευστές του Βαλκανικού Δικτύου των Πράσινων Κομμάτων.
Υπήρξε ο πρώτος Έλληνας Πράσινος υποψήφιος για την συλλογική Γραμματεία της EFGP (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Πράσινων Κομμάτων) και εκπροσωπώντας τους Έλληνες Πράσινους υπέγραψε το ιδρυτικό καταστατικό του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.
Είναι από τους ιδρυτές και συντονιστής σήμερα της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αττική-Περιβάλλον S.O.S.».
Υπήρξε εμπνευστής και συνιδρυτής του «Συντονιστικού των Ελεύθερων Χώρων» στην Αθήνα, μέλος τηςΣυντονιστικής Επιτροπής για τη ΜΗ αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος το 2000 και το 2005 και μέλος τηςσυντονιστικής Επιτροπής κατά της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, αντιδρώντας στην οικονομική κατασπατάληση δημόσιων πόρων και καταπάτηση ελεύθερων χώρων, που επιβεβαιώθηκε από την συνομολογημένη πιά ουσιαστική συμμετοχή τους στην σημερινή οικονομική Κρίση.
Συμμετέχει ενεργά στα όργανα Συντονισμού του Πανελληνίου Δικτύου κατά των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών.
Στη Δικτατορία υπήρξε μέλος του Αντιδικτατορικού Αγώνα. Ειδικότερα, όντας στο Παρίσι την περίοδο εκείνη ήτανε στην Επιτροπή στήριξης του Πολυτεχνείου. Μεταδικτατορικά συμμετείχε σε πολλές δράσεις για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών και την προστασία του Περιβάλλοντος. Χαρακτηριστική ήτανε η παρέμβαση του στη διακομματική Επιτροπή κατά του Τρομονόμου.
Εκλέχτηκε (2010-2014) περιφερειακός σύμβουλος Αττικής επικεφαλής του οικολογικού ψηφοδελτίου «ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ».