Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από βαθιά αλλαγή στην οικονομία με πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη, επαναφορά στην ηθική των κοινωνικών αξιών και δράσεων, δικαιοσύνη, πραγματική δημοκρατία, ισότητα και κοινωνική αλληλεγγύη.
Γιατί οι στόχοι αυτοί εκφράζονται μόνο από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που απαιτεί την ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων μας ώστε να επιτυγχάνεται ο στόχος και ο έλεγχος της κυβερνητικής πολιτικής.
Γιατί οι πολιτικοί φορείς του δικομματισμού που κυριάρχησαν μετά τη μεταπολίτευση συνομολογούν ακόμα και οι ίδιοι ότι απέτυχαν και χρειαζόμαστε νέες δυνάμεις γι ατην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.
Γιατί οι ιδεοολογικές θέσεις πρέπει να μετουσιώνονται σε αποτελεσματική καθημερινή πολιτική και όχι απλή διαμαρτυρία και διαπίστωση διότι τότε υποκαθιστούν την καθημερινή δράση από το όραμα.
Γιατί στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία δεν χωρούν με καμιά δικαιολογία φασιστικές λογικές και καπηλεία του πατριωτισμού.
Γιατί η συνεργασία στρατηγικού χαρακτήρα Αριστεράς και Οικολογιας μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα μας. Και να αποτελέσει την αφετηρία για αλλαγές γενικότερα στην Ευρώπη.

Γιατί Κώστα Διάκο

Γιατί αγαπώ τα Χανιά και είμαι διατεθιμένος να αναβαθμίσω την προσφορά μου στον τόπο αυτό από τη θέση του βουλευτή, μια προσφορά που έχει ήδη αποδώσει θετικά στην κοινωνία των Χανίων, πάντα με τη λογική της συνεργασίας, στηριζόμενη στην κινηματική μου δράση και την επαγγελματική μου ιδιότητα με όρους κοινωνικούς (κεραίες κινητής τηλεφωνίας, Αποπηγάδι, προστασία συλλογικών δημόσιων αγαθών από την ιδιωτικοποίηση κλπ)
Γιατί κατάγομαι από χαμένη πατρίδα, την κατεχόμενη Αμμόχωστο Κύπρου και τα Χανιά αναπληρώνουν το κενό με όρους πολύ πιο στενούς από μια απλή καταγωγή και αυτό θα καταστήσει την προσφορά μου ουσιαστικότερη χωρίς τις αναστολές της καταγωγής, αφού άλλωστε πολλές φορές η προσφορά είναι αναντίστοιχη μ ετην καταγωγή, όχι όμως και την αγάπη για έναν τόπο.
Γιατί στην Οικολογία υπάρχει η αρχή «Σκέψου πλανητικά και δράσε τοπικά», κάτι που δεν γνωρίζει καταγωγές, αλλά τόπους δράσης και που πρέπει αυτό να εφαρμόζεται όπως πράγματι συμβαίνει στο οικολογικά ιστορικό νησί της Κρήτης που αντιμετωπίζει στα πλαίσια της αλόγιστης ανάπτυξης τον οικολογικό κίνδυνο της καταστροφής του φυσικού της κάλλους και του τρόπου ζωής.
Γιατί τέλος με την ψήφο μας κρίνουμε ανθρώπους, προσφορές και δράση και όχι μόνο καταγωγές.