Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων τόσο στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο (βλ. φασιστική δολοφονική επίθεση στον γιατρό Δ. Μακρέα ως “τιμωρία” για την κοινωνική του δράση), κάποιοι επέλεξαν να περάσουν την ώρα τους πυρπολώντας την είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Μια τέτοια απολίτικη και μαφιόζικου τύπου επίθεση δεν μπορεί να συνδέεται με κανένα πολιτικό αίτημα και δεν μπορεί παρά να προκαλεί τη συνολική κοινωνική αποδοκιμασία. Για την επίθεση των τραμπούκων στο χώρο των γραφείων δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, παρά μόνο μια ανυπόγραφη ανάληψη ευθύνης στον ιστοχώρο του indymedia στην οποία γίνεται και λόγος για ολοσχερή πυρπόληση τους στο άμεσο μέλλον.

Είμαστε κομμάτι της νεολαίας που πλήτετται ακόμα από τις άγριες πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων χρόνων. Εμείς λοιπόν, που ότι έχουμε να πούμε δεν το λέμε με κουκούλες και ένα γκαζάκι στο χέρι κρυφά μέσα στη νύχτα, γνωρίζουμε καλά πως τέτοιες πράξεις έχουν ξεκάθαρο στόχο να φιμώσουν μία πολιτική οργάνωση ενεργή στους κοινωνικούς αγώνες. Τέτοιες ενέργειες -είτε εξ αρχής, είτε εξ αποτελέσματος- ανήκουν στο ακροδεξιό φάσμα. Είναι γνωστό πως σε τέτοιου τύπου επιθέσεις, αρέσκονται μονάχα φασιστικές ομάδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν ή να υποστείλουν τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά τους, που από ό,τι φαίνεται ενοχλούν.

Συνεχίζουμε να δίνουμε το παρόν στους μικρούς και μεγάλους αγώνες της γενιάς μας, μαζί με τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας απέναντι σε παρακρατικούς ή μη μηχανισμούς.

Δεν τρομοκρατούμαστε!
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων