Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκανε την εξής δήλωση

«Ουδέποτε χώρα έχει αντιμετωπισθεί από τα ευρωατλαντικά κέντρα εξουσίας με ένα τόσο ωμό και αδίστακτο σχέδιο εξουθένωσης και εκβιασμού όσο η Ελλάδα. Η χώρα μας καταστρέφεται ανηλεώς εδώ και πέντε χρόνια από τα μνημονιακά προγράμματα, ενώ εδώ και πέντε μήνες υφίσταται από τους «θεσμούς» μια άθλια μακκιαβελική αντιμετώπιση και ένα αργό βασανιστήριο.

Παλιότερα οι εκβιασμοί εναντίον μικρότερων χωρών λάβαιναν χώρα με τα ιμπεριαλιστικά κανόνια. Τώρα έχουν αντικατασταθεί με τον πιστωτικό στραγγαλισμό και την εξώθηση σε αναγκαστικό κλείσιμο των τραπεζών.

Τούτες τις ώρες της σκληρής δοκιμασίας ο ελληνικός λαός καλείται να μη λυγίσει στους εκβιασμούς και αντίθετα να επιδείξει δύναμη, αντοχή και αγωνιστικό πνεύμα αντάξιο των μεγάλων παραδόσεών του.

Τα βρώμικα μακιαβελικά σχέδια σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού δεν πρέπει να περάσουν. Αντίθετα χρειάζεται να βρουν απέναντί τους ένα αδιαπέραστο ενωμένο λαϊκό μέτωπο αντίστασης, επιμονής και προοπτικής.

Η χώρα πρέπει να φτάσει ομαλά μέχρι την Κυριακή του δημοψηφίσματος στις κάλπες, προκειμένου ο ελληνικός λαός να διατρανώσει με την ψήφο του ένα πανίσχυρο αγωνιστικό «ΟΧΙ» στις προτάσεις εξόντωσης και εξουθένωσης των παιδιών του.

Για την Ελλάδα δεν είναι καθόλου μονόδρομος η ευρω-υποταγή σε προτάσεις άγριας λιτότητας και στα μνημονιακά προγράμματα συνέχισης και κλιμάκωσης της κατεδάφισης και της λεηλασίας.

Η Ελλάδα δεν είναι ούτε όμηρος ούτε παγιδευμένη. Αντίθετα, διαθέτει, με τη θέληση και τον αγώνα του ελληνικού λαού, πολλούς δρόμους για να αντιμετωπίσει όσους επιμένουν να επιβάλλουν στον τόπο μας νεοαποικιακά δεσμά και ληστρικές πολιτικές.

Το ισχυρό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στις κάλπες της Κυριακής θα είναι πρώτα απ’ όλα ένα μεγάλο «ναι» σε μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη Ελλάδα, που είναι αποφασισμένη, παρά και ενάντια σε όποιες προσωρινές δυσκολίες, να υπερασπίσει την αξιοπρέπεια, τις δημοκρατικές παραδόσεις και το μέλλον του λαού μας».
left.gr