Κυριακή 5 Ιουλίου 2015


Για συμφωνία εντος της εβδομάδας έκανε λόγο ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μόλις άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 3ο Γυμνάσιο Χανίων στον Κουμπέ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο κ. Σταθάκης είπε πως σήμερα είναι μια μεγάλη στιγμη για τον Ελληνικό λαό. Τόνισε πως «ήρθε η ώρα της κρίσης, προσεγγίζουμε το δημοψήφισμα με αισιοδοξία ότι θα κερδίσει σήμερα η Ελλάδα της αξιοπρέπειας, η Ελλάδα που βλέπει στο μέλλον, η Ελλάδα που αφήνει πίσω της το παλιό οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο.» Ο Χανιώτης υπουργός επεσήμανε πως «αύριο όλοι ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη για μια ευρωπαϊκή προοπτική με θετικά σημεία για τα οποία παλεύει η Ελληνική κυβέρνηση.»

stathakis 2 
Σημείωσε πως με το «όχι» η κυβέρνηση ενισχυμένη θα επιδιώξει μια γρήγορη συμφωνία, επωφελή και για τις δύο πλευρές και βελτιωμένη σε σχέση με ότι υπήρχε στο τραπέζι μέχρι χθες. Πολύ γρήγορα και εντός της αβδομάδας.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τέλος σχετικά με το ζήτημα της ρευστότητας και των τραπεζών ο κ. Σταθάκης είπε πως αυτό θα απαντηθεί αύριο το πρωί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που προέβλεψε πως «θα δώσει επιπρόσθετη ρευστότητα έως οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Οι τράπεζες ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, θα λειτουργήσουν κανονικά με δεδομένους τους περιορισμούς που υπάρχουν αυτή την στιγμή.»

zarpanews.gr