Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016


Την ανάγκη για ανάληψη άμεσα πρωτοβουλιών για να «ξεκολλήσει» το πολεοδομικό του Γερανιού με την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης επισήμανε η βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη κατά την διάρκεια συνάντησης της με τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη. Το σχέδιο πόλεως του Γερανιού, όπως τόνισε, θα αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης για την περιοχή και πρέπει να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα που ταλανίζει την περιοχή σχεδόν 20 χρόνια.
Η κ Βαγιωνάκη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για τα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο Πλατανιά κατά την διάρκεια επίσκεψης της που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 στο Δημαρχείο της περιοχής.
Ειδικότερα κατά την διάρκεια της συνάντησης, η κ. Βαγιωνάκη, ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Πλατανιά για θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα στα αρμόδια Υπουργεία. Ο κ. Μαλανδράκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ζήτημα της επιτάχυνσης της χρηματοδότησης για τα «έργα γέφυρα» που είχαν ξεκινήσει τα προηγούμενα έτη μέσω προγραμμάτων LEADER κ.α. και για την ολοκλήρωση των οποίων απαιτείται η έγκαιρη εξασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδοτικής ροής.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά ζήτησε επίσης να υπάρξει παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για αύξηση των πόρων της δακοκτονίας που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.
Ιδιαίτερη αναφορά από την πλευρά του Δημάρχου Πλατανιά έγινε επίσης στο θέμα της αποκατάστασης των πλημμυροπαθών της Πρωτοχρονιάς του 2015 καθώς και στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών έγκρισης του Οργανισμού Λειτουργίας του Πολυδυνάμου Περιφερειακού Ιατρείου της περιοχής.
Η κ. Βαγιωνάκη από την πλευρά της επισήμανε την θέση της ότι στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου για επίλυση των τοπικών προβλημάτων και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πλατανιά. Στην κατεύθυνση αυτή εξάλλου εντάσσονται μια σειρά παρεμβάσεων της, τις τελευταίες ημέρες, τόσο για το θέμα της αναπροσαρμογής των κονδυλίων της δακοκτονίας όσο και για την επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικής άδειας στο κτίριο του Γυμνασίου Κολυμβαρίου προκειμένου αυτό να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Πράσινα Σχολεία».