Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Η απόφαση για τις απολύσεις υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ στους οποίους έχουν ασκηθεί διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, είναι «στο πλαίσιο της νομιμότητας, που είναι σαφές», είπε ο κ. Μπαλωμενάκης αντιδρώντας στις δηλώσεις Γεωργιάδη που τις χαρακτήρισε παράνομες. 
 
«Είναι απολύτως σύννομη, στηρίζεται στο εξής απλό: από την ώρα που οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ προσάγονται στην Δικαιοσύνη με βαρύτατες κατηγορίες για αδικήματα που φέρονται να έχουν γίνει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, δηλαδή παραβίασαν την εμπιστοσύνη του νομικού προσώπου και φέρονται να έχουν κάνει πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν σε μεγάλη εργασιακή ζημία», όπως είπε.
 
«Ο νόμος παρέχει την ευχέρεια της απολύσεως. Άλλο ηπιότερο πειθαρχικό μέτρο δεν υπήρχε. Τι να πεις δηλαδή σε κάποιον που κατηγορείται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος; Θα σου επιβάλω αργία τεσσάρων μηνών; Είναι θέμα λογικής», προσέθεσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η κίνηση να απαλλαγεί το ΚΕΕΛΠΝΟ από την παρουσία αυτών των συγκεκριμένων ανθρώπων, που το καταδυσφήμισαν και το καταλεηλάτησαν κατά τα φαινόμενα, ήταν επιβεβλημένη».

«Χτες έγινε μεγάλη φασαρία για την συνδικαλιστική ιδιότητα ενός από αυτούς, που επισείει υποστηρίζοντας ότι διώκεται. Ο νόμος διακρίνει αυστηρώς ... ένας συνδικαλιστής προστατεύεται σε σχέση με την συνδικαλιστική του δραστηριότητα. Αυτά που φέρεται να διέπραξε ο κ. πρόεδρος δεν έχουν καμία σχέση με την συνδικαλιστική του ιδιότητα», συνέχισε ο κ. Μπαλωμενάκης.

Διευκρίνισε ότι «ο νόμος αναφέρει περίπου 10 περιπτώσεις που είναι σοβαρός λόγος κλονισμού της εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη. ¨Ενας από αυτούς είναι η κατάχρηση ή υφαρπαγή περιουσιακών στοιχείων της εργοδοσίας. Αυτά περιλαμβάνονται στο αμετάκλητο βούλευμα με το οποίο παραπέμπτονται όλοι αυτοί».

«Είναι πολύ υποκριτικό αυτή η παράταξη που δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τον συνδικαλισμό, να τηρήσει τον συνδικαλιστικό νόμο, να λέει τώρα ότι αυτός απολύθηκε για συνδικαλιστική δραστηριότητα, είναι μέγα ψέμα», είπε χαρακτηριστικά.