Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 13-11-2018
Ένα-ένα τα προβλήματα που απασχολούν για χρόνια την τοπική κοινωνία των Χανίων, βρίσκουν το δρόμο τους προς τη λύση με γνώμονα το συλλογικό όφελος των Χανιωτών. Τα πράγματα βέβαια, όπως όλοι καταλαβαίνουν σήμερα, δεν γίνονται «μαγικά», αλλά τα διευθετούν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι που αισθάνονται το βάρος της ευθύνης τους απέναντι στη θέση ευθύνης που ο κόσμος τους έχει τάξει.
Έτσι, με μεθοδικές κινήσεις ουσίας και καλή επαφή και συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Χανιά, είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε να ξεμπλοκάρει και το χρονίζον θέμα της αξιοποίησης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου μέσω της παραχώρησής του στον Δήμο Χανίων για συγκεκριμένες χρήσεις δημοσίου ενδιαφέροντος. Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου άλλωστε, σχετικά με την αρχική έγκριση από την ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων) που έλαβε η μελέτη αξιοποίησης του Δήμου για το στρατόπεδο, είναι εύγλωττη και σκιαγραφεί τα επόμενα βήματα για την οριστική παραχώρηση το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ως Κυβέρνηση έχουμε μεριμνήσει για κάθε τι που θα μπορούσε να «κολλήσει» τις θετικές εξελίξεις στο θέμα και κυρίως για την χρηματοδότηση ( 1 εκ. € από το ΠΔΕ) της μετεγκατάστασης του στρατοπέδου και των σημερινών του λειτουργιών. Η δραστηριότητα αυτή άλλωστε, είναι και η ασπίδα εξαίρεσης του χώρου από τις διαδικασίες του Υπερταμείου, αφού τα ενεργά στρατόπεδα εξαιρούνται από την ένταξη.
Με αυτή την επιτυχημένη συνταγή θα πάμε παρακάτω, λύνοντας «κόμπους δεκαετιών» για ζωτικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες, αντιμετωπίζοντας όλες τις παλιές παθογένειες του ελληνικού συστήματος Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και μικρές και μεγάλες πολιτικές και οικονομικές ιδιοτέλειες που δημιουργούσαν φραγμούς και βάλτωμα.
Το Γραφείο Τύπου του αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη