Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Σε περιοχές του Σελίνου που πλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος των καταστροφών , πραγματοποίησε αυτοψία , την Δευτέρα 4-3-2019, η βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη τον δήμαρχο Καντάνου- Σελίνου Αντώνη Περάκη και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων.
Η κ. Βαγιωνάκη, επισκέφτηκε τα χωριά των Δ.Ε. Καντάνου και Πελεκάνου ,όπου έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές στο οδικό δίκτυο σε υποδομές καθώς και σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις .
Ειδικότερα αυτοψία πραγματοποιήθηκε στους οικισμούς Σελιά, Φλώρια, Κάντανος ,Πλεμενιανά, Σπανιάκος και Παλαιόχωρα, όπου διαπιστώθηκε το πρωτοφανές μέγεθος των ζημιών και η σοβαρότητα της κατάστασης καθώς στην περιοχή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η καταγραφή των καταστροφών.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων με τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι χρειάζεται συντονισμός των ενεργειών σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο καθώς και καταγραφή των αναγκών με ανάδειξη των προτεραιοτήτων αναλόγως της σοβαρότητας του προβλήματος για να μπορέσει να υπάρξει κατά το δυνατόν πιο σύντομη αποκατάσταση των υποδομών αλλά και των ζημιών σε ιδιωτικές περιουσίες.
Από την πλευρά της η κ. Βαγιωνάκη δήλωσε ότι χρειάζεται ιεράρχηση των αναγκών και των ενεργειών ούτως ώστε σε πρώτη φάση να αποκατασταθεί όπου είναι δυνατόν η επικοινωνία και τα δίκτυα ζωτικής σημασίας και στην συνέχεια να γίνει με σοβαρότητα η αποκατάσταση των υποδομών και να δοθούν μόνιμες λύσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα φαινόμενα αυτά δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων