Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Αναρωτήθηκε αναφορικά με τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο Ανδρ. Λοβέρδος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τι θα πει όταν κληθεί στην ανακρίτρια.
Η Δικαιοσύνη δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για να αρχίσει μια διαδικασία ποινικής εξέτασης της υπόθεσης NOVARTIS επισήμως πλέον αν αρθεί η ασυλία του βουλευτή και πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, o οποίος αρχικά θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια επισήμανε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία.
Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης εξήγησε στον Στάθη Σχινά ότι αν γίνει άρση της ασυλίας του ο κ. Λοβέρδος – για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας – θα είναι υποχρεωμένος αρχικά να δώσει εξηγήσεις και αναρωτήθηκε αναφορικά με τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο κ. Λοβέρδος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τι θα πει όταν κληθεί στην ανακρίτρια, ότι «είστε μέλος συμμορίας κυρία μου, ότι είστε κακοποιό στοιχείο»; Η υπεράσπιση κάθε κατηγορούμενου προϋποθέτει αναφορά σε πραγματικά γεγονότα, σημείωσε.
Οι «αποχρώσες ενδείξεις» από πλευράς κατηγορητηρίου χρησιμοποιούνται με τον όρο «επαρκείς» αλλά αυτό μένει να αποδειχτεί σημείωσε ο κ. Μπαλωμενάκης. Η απαλλαγή άλλων πολιτικών και πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλος, Κουτρουμάνης κ.ά.) αποδυναμώνει τον ισχυρισμό περί σκευωρίας εξήγησε ο βουλευτής.
Ηχητικό: https://soundcloud.com/user-899349255/1055-9-2019a-2