Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη κατά του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα και του Star chanel, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Marfin, Ανδρέας Βγενόπουλος, ζητώντας από τον πρώτο 1 εκ. ευρώ και από το κανάλι 150 εκ. ευρώ.για συκοφαντική δυσφήμιση στην υπόθεση του ΟΤΕ. Όπως εξήγησε, «οι επιθέσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα από όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος αλλά και από μερίδα των ΜΜΕ θίγουν την τιμή και την αξιοπρέπεια όχι μόνο της εταιρείας αλλά κυρίως των εργαζομένων σε αυτήν»(!).

Τέλος διευκρίνισε ότι στράφηκε μόνο κατά του προέδρου του ΣΥΝ -παρ' όλο που έχει δεχτεί κριτική και από άλλους πολιτικούς- καθώς αυτός στερείται βουλευτική ασυλία(!). Ο ενάγων επικαλείται δήλωση του κ. Τσίπρα σύμφωνα με την οποία «η MIG αγόρασε αέρα και πούλησε αέρα» καθώς και την αποστροφή του ότι «όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να ανακαλύψουμε την απάτη». Το διεκδικούμενο ποσό εφόσον επιδικαστεί η MIG δεσμεύτηκε να το εισφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ (!).

Η μήνυση προκάλεσε την αντίδραση τόσο του ΠΑΣΟΚ που χαρακτήρισε το γεγονός απαράδεκτο, όσο και του ΚΚΕ, που χαρακτήρισε τη μήνυση «απαράδεκτη ενέργεια που αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας».

Το Γραφείο τύπου του ΣΥΝ ανακοίνωσε: "Η υποβολή μήνυσης και αγωγής εναντίον του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα συνιστά μια πρωτοφανή πρόκληση και εισάγει μια άκρως επικίνδυνη λογική ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου. Είναι προφανές ότι η κυβερνητική πολιτική έχει αποθρασύνει μεγάλους επιχειρηματικούς κύκλους, οι οποίοι ενοχλούνται από το συνεπές και αταλάντευτο μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων καθώς και απέναντι στα άγρια κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της δημόσιας περιουσίας. Αν ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορούν με τέτοιες μεθόδους να κάμψουν την θέληση και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί τον δημόσιο πλούτο, είναι γελασμένοι. Περιμένουμε πάντως με ενδιαφέρον την αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στην κίνηση του κ. Βγενόπουλου.
Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Με την ίδια θρασύτητα που το κερδοσκοπικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο επιτίθεται στην ελληνική οικονομία, τώρα επιτίθεται και στην πολιτική ζωή. Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, για μια επίθεση που δεν έχει στόχο εμένα, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλον τον πολιτικό κόσμο. Περιμένω με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της κυβέρνησης που εξέθρεψε αυτή τη θρασύτητα. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αυτές οι επιθέσεις δεν πρόκειται να μας κάνουν να σιωπήσουμε, δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν, δεν πρόκειται να μας κάνουν να πάψουμε να λέμε την αλήθεια. Η δική μου απάντηση είναι οι στίχοι ενός δημοφιλούς τραγουδιού: «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ».
Ανακοίνωση εξέδωσε και το Δίκτυο για τα πολιτικά και τα κοινωνικά δικαιώματα