Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Ελλάδα
Ταφόπλακα στην υπόθεση των υποκλοπών
Σκλαβοπάζαρο στη Νέα Μανωλάδα / Μαρτυρία και φωτογραφίες από Indymedia
Έκαψε ζωντανό 35χρονο Ρουμάνο για 100 ευρώ
Ζωή χαμένη στα σκουπίδια: Νεαρή μετανάστρια νεκρή σε χωματερή
Μας απέβαλλαν από το «Κιότο»

Διεθνή
Παραγουάη: Νικητής ο "επίσκοπος των φτωχών"

Τοπικά
Επιστολή για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου (Γιάννης Τσουκάτος)

Στρατόπεδο Μαρκόπουλου – παλιό ψυχιατρείο. Καιρός για σύνθεση, καιρός για συναίνεση (Αντώνης Αθανασάκης – Γιάννης Τοράκης)
Πρόταση για δύο νηπιαγωγεία στο κτήριο του παλιού ΙΚΑΤη μεταστέγαση του 8ου ολοημέρου και του 25ου νηπιαγωγείου Χανίων στο ισόγειο του παλιού ΙΚΑ ζητούν οι γονείς των νηπίων, με υπόμνημά τους προς τον αρμόδιο αντινομάρχη Κώστα Γύπαρη.
Για το φαράγγι της Καντάνου
Την ακύρωση της 856/11/1/2008 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της περιφέρειας Κρήτης για το λατομείο Καντάνου ζητούν 15 πολίτες του Δήμου Καντάνου, οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας...
Ακόμα οι 15 πολίτες ζητούν με την προσφυγή τους τη διάσωση της ιστορικότητας του δρόμου και του φαραγγιού. ..
Καταγγελίες από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χανίων
Τις «νέες προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου Χανίων για παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας του χανιώτικου λαού με την αλλαγή χρήσης της πυρηνικής ιατρικής», καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων.
Σε χθεσινή του ανακοίνωση, ο Σύλλογος τονίζει ότι «μετά τη διάλυση του ψυχιατρικού τμήματος και της μονάδας λοιμωδών και aids σειρά πήρε τώρα η πυρηνική ιατρική. Αφού για χρόνια δεν έκανε καμιά προσπάθεια για να τη λειτουργήσει, τώρα της αλλάζει και χρήση για να της δώσει τη χαριστική βολή με την εγκατάσταση της νοσηλευτικής σχολής».
Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι «τα προβλήματα του νοσοκομείου συσσωρεύονται και η διοίκηση αδυνατεί να τα λύσει προς όφελος του χανιώτικου λαού».
Και προσθέτει: «Η κατάργηση των λοιμωδών στέρησε από το νοσοκομείο μας την δυνατότητα επέκτασης των παθολογικών τμημάτων του.
Η ψευδεπίγραφη ψυχιατρική μεταρρύθμιση εγκλώβισε τους ψυχικά ασθενείς σε ακατάλληλους χώρους και δεν υπάρχει καμιά προοπτική για τη δημιουργία του ψυχιατρικού τομέα που χρειάζεται το νοσοκομείο.
Η μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών έχει γίνει σύγχρονο "γεφύρι της Άρτας". Εγκαινιάζεται κάθε λίγο και λιγάκι, αλλάζει επίπεδα και τα νεογνά του χανιώτικου λαού "τρέχουν" μέσα στη νύχτα στο Ηράκλειο.
Οι ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού έχουν φτάσει πάτο. Συνεχίζονται οι μετακινήσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις νόμιμες και μη.
Ελλείψεις παρατηρούνται και σε είδη καθημερινής χρήσης με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο η δουλειά του προσωπικού.
Tο κυλικείο του νοσοκομείου έχει καταπατήσει αυθαίρετα την είσοδο προς το αμφιθέατρο του νοσοκομείου, ενώ οι τιμές του είναι από τις ακριβότερες σε σχέση με άλλα κυλικεία νοσοκομείων, χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος».
Ο Σύλλογος Εργαζομένων σημειώνει ότι «εμμένει στις γνωστές προτάσεις του τόσο για τα παλιά αλλά και τα άλλα προβλήματα που καθημερινώς προστίθενται:
• Τη δημιουργία ψυχιατρικού τομέα σύμφωνα με τα σχέδια των προηγούμενων διοικήσεων.
• Τη δημιουργία οικήματος που θα στεγάσει τη νοσηλευτική σχολή, τον παιδικό σταθμό για να λειτουργήσει επιτέλους.
• Την δημιουργία κοιτώνων των εφημερευόντων ιατρών.
• Να λειτουργήσει επαρκώς στελεχωμένη με το απαραίτητο και εκπαιδευμένο προσωπικό η ΜΕΝΝ και σύμφωνα με τις ανάγκες του χανιώτικου λαού και όχι με τις ανάγκες του κάθε πολιτικού.
• Να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες που χρειάζονται για την πρόληψη μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων».
Τέλος, ο Σύλλογος καλεί «κάθε αρμόδιο φορέα, για το πρόβλημα με το κυλικείο, να αναλάβει τις ευθύνες του».