Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Πέμπτη 8 Μάη
Στις 9:00 το βράδυ στο χώρο του (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5) το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, οργανώνει συζήτηση με θέμα: «Η ανθρωπογεωγραφία των αλλοδαπών στην Ελλάδα 2001 – Χωρική ανάλυση των δημογραφικών τους χαρακτηριστικών και της συμβολής τους στις πληθυσμιακές μεταβολές».
Θα μιλήσει ο Μιχάλης Αγοραστάκης, υπ. Διδάκτορας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Παρασκευή 9 Μάη
Εκδήλωση με θέμα "Το σχολείο της αμάθειας στην Ευρώπη: Γαλλία-Πορτογαλία-Ελλάδα" διοργανώνει στις 19:30 μ.μ.στο Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5) το Δίκτυο Κριτικής και Δράσης στην Παιδεία. Θα προβληθούν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις από Γάλλο συνδικαλιστή εκπαιδευτικό και βίντεο από της αντιστάσεις και τις απεργίες των δύο τελευταίων μηνών σε Γαλλία και Πορτογαλία.
Σάββατο 10 Μάη
Το Κοινωνικό Στέκι –Στέκι Μεταναστών διοργανώνει στο χώρο του εκδήλωση στις 8:00μ.μ. (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5) με θέμα: «Η δεύτερη γενιά μεταναστών, παιδιά χωρίς δικαιώματα ή παιδιά με ίσα δικαιώματα;». Στην εκδήλωση κύριοι ομιλητές θα είναι η Σόνια Μητραλιά, συντονίστρια της καμπάνιας «ΟΧΙ στο ΡΑΤΣΙΣΜΟ από την ΚΟΥΝΙΑ», Μαριάνα Χαϊντάρι παιδί μεταναστών από την Αλβανία, μέλος της πρωτοβουλίας και ο Νίκος Οdubitan παιδί μεταναστών από την Νιγηρία, μέλος της ομάδας «Second Generation 07».Το πρόβλημα αφορά στα παιδιά και νέους (εκτιμώνται στις 200.000) που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από μετανάστες γονείς ή έχουν έρθει σε νεαρή ηλικία στην Ελλάδα και συμμετέχουν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο). Αυτά τα παιδιά όταν φτάνουν στην ηλικία των 18 ετών μεταβάλλονται ξαφνικά σε «ξένους» που πρέπει να παρουσιάσουν ένσημα από τον εργοδότη τους για να αποκτήσουν άδεια παραμονής. Διαβάστε περισσότερα ...