Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Τα φώτα της δημοσιότητας στα Ζωνιανά έσβησαν, αφού τα αρμόδια όργανα της Τάξης επιλήφθηκαν των παραβατών του νόμου. Με τις συντονισμένες προσπάθειες της αστυνομίας, των πολιτικών, των κοινωνιολόγων, των ψυχολόγων και των λοιπών «ειδικών» πού θα πάει θα αποκατασταθεί η τάξη και ο νόμος στην περιοχή.
Λες να τα καταφέρουν; Πάντως αν ευωδόσουν οι προσπάθειες τους ας έρθουν μετά κατά Γεωργιούπολη μεριά. Εκεί κι αν τους περιμένει δουλειά.
Η Γεωργιούπολη και η γύρω περιοχή έχει χτυπήσει κόκκινο.
Σε μια πανέμορφη περιοχή, σε ένα τόπο που το επίσημο κράτος υποτίθεται ότι θωράκισε με Προεδρικά Διατάγματα, κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, όπου έχει καθοριστεί Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ), έχει χαρακτηριστεί υγροβιότοπος απόλυτου προστασίας, έχει ενταχθεί στις περιοχές NATURA, θα περίμενε κανείς τα θέματα περιβάλλοντος να ήταν θέματα απολύτου προτεραιότητας για όλους. Για πολίτες και πολιτικούς, για βουλευτές και δημοτικά συμβούλια, για επιχειρήσεις και τουριστικούς επενδυτές, για κατοίκους και επισκέπτες.
Αυτά θα γίνονταν όμως αν στην χώρα, στο νομό, στον Αποκόρωνα, σε κάθε χωριό και γωνιά της πατρίδας μας η ανάπτυξη ήταν αδιανόητο να γίνεται σε βάρος του περιβάλλοντος, σε βάρος της ζωής, των μελλοντικών γενιών, σε βάρος του ανθρώπου.
Αν δηλαδή η ανάπτυξη δεν είχε τα χαρακτηριστικά του άγριου και αδυσώπητου νεοφιλελευθερισμού.
Προς το παρόν μπορούμε να «απολαύσουμε» σε εκατομμυριοστή επανάληψη το πετυχημένο μονόπρακτο θεατρικό έργο:
  • άλλοι να μπαζώνουν το «Περαστικό» ποταμό της Γεωργιούπολης,
  • άλλοι να κτίζουν διώροφα κτίσματα, εκεί που ρητώς απαγορεύεται,
  • άλλοι να κάνουν αμμοληψίες,
  • άλλοι να μπαζώνουν ρυάκια,
  • άλλοι να απειλούν με πιστόλια και μαχαίρια,
  • άλλοι να κάνουν πως δεν βλέπουν,
  • άλλοι δήθεν να αγανακτούν,
  • η ΔΕΗ να δίνει ρεύμα σε παράνομα κτίρια,
  • λίγο παρακάτω στο Φρε, οι βουλευτές του νομού και παράγοντες της περιοχής, να κόπτονται και να δακρύζουν για το περιβάλλον από την απειλούμενη μόλυνση των πηγών,
  • άλλοι να προτείνουν να γίνει εδώ και τώρα συνέδριο για το περιβάλλον στον Αποκόρωνα (για πιο λόγο άραγε; για την σωτηρία του ή για το επίσημο μνημόσυνό του;)
Τι ωραίος θίασος!!! Όταν και αν, λοιπόν, κάποτε τα κανάλια στρέψουν τα φώτα τους στη Γεωργιούπολη όλοι αυτοί θα ολοφύρονται και θα καλούν το κράτος να αποκαταστήσει το νόμο και την τάξη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Αποκόρωνα καλεί τους πολίτες, τους κατοίκους της Γεωργίουπολης και της ευρύτερης περιοχής, να σκεφθούν και να αποφασίσουν αν θέλουν τον τόπο τους, δέσμιο των μεγάλων συμφερόντων ή αν θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια σε ένα τόπο με μέλλον, με βιοτικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, αν θέλουν να σπάσει ο νόμος της σιωπής, να σπάσει ο κύκλος της συνενοχής και να δραστηριοποιηθούν γι’ αυτά.
Χανιά 18-5-2008
Τοπική Επιτροπή Αποκόρωνα