Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Επίσκεψη Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου στα Ζωνιανά - Σύσκεψη συνάντηση με καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, φορείς και κατοίκους του χωριού
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και βουλευτής Ηρακλείου, Αλέκος Αλαβάνος, επισκέφθηκε σήμερα τα Ζωνιανά και συμμετείχε σε σύσκεψη συνάντηση με τους καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, φορείς και κατοίκους του χωριού.
Μετά την συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έχουμε δεσμευθεί ως Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς και εγώ προσωπικά και ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ως βουλευτής Ηρακλείου ότι θα συμβάλουμε έμπρακτα, όσο μπορούμε, ώστε να ανοίξουν άλλοι ορίζοντες γι αυτή την περιοχή, και μπορούν να ανοίξουν. Και είναι πολύ σημαντικό, σήμερα, γιατί ο Πρύτανης του ΕΜΠ κος Μουτζούρης, δέχτηκε να συμβάλλει το Πολυτεχνείο σε μια εναλλακτική ανάπτυξη γι αυτό τον τόπο και είναι τιμή για όλους μας ότι είναι μαζί μας οι τρεις καθηγητές του ΕΜΠ, η κα Φωτίου, ο κος Κουμαντάκης και ο κος Κουτσογιάννης, προκειμένου να έχουμε μια άμεση οπτική και ακουστική επαφή και να συζητήσουμε με τους κατοίκους. Μπορεί να πει κανείς ότι έγινε ένα είδος λαϊκής συνέλευσης και μια σοβαρή συζήτηση ώστε το Πολυτεχνείο μαζί με τις προσπάθειες που κάνει ο κος Σκευος Παπαϊωάννου από το Πανεπιστήμιο Κρήτης να συμβάλλουν με συγκεκριμένες προτάσεις για λύσεις και προοπτικές ανάπτυξης. Και θα πρέπει να κινηθούμε σε δύο επίπεδα: στο πρώτο επίπεδο να υλοποιηθούν κάποιες δεσμεύσεις και να γίνουν κάποια κατεπείγοντα έργα τα οποία ήδη καθυστερούν και σε δεύτερο επίπεδο να δημιουργηθεί ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα φέρει τη χαρά και την εμπιστοσύνη σε αυτό τον τόπο, θα κρατήσει τη νεολαία και δεν θα υπάρχει αυτή η σχολική διαρροή, τα παιδιά να προχωρούν στο Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο και θα αισθανόμαστε τιμή που έχουμε περάσει και βρεθεί στα Ζωνιανά».