Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Από τα Χανιώτικα Νέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Χανίων θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων του οικισμού Κουμπελή, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ.

Όπως επισημαίνει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Επιτροπή, «στην απόφαση αυτή οδηγηθήκαμε γιατί:
• Οι δυσοσμίες είναι καθημερινές και ασυνήθιστα έντονες.
• Στα θέματα συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 2/6/2008 είναι και το θέμα έγκρισης χρηματοδότησης μελέτης επέκτασης των εγκαταστάσεων του βιολογικού χωρίς οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες να έχουν την παραμικρή ενημέρωση».
Η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει ακόμη ότι «πρόσφατη επιστολή των κατοίκων για πλήρη ενημέρωση πριν το θέμα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο φαίνεται ότι αγνοήθηκε».
Η Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους κατοίκους και ιδιοκτήτες να δώσουν μαζικό “παρών” στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας «για να αξιώσουμε όλοι μαζί: πολύπλευρη ενημέρωση για τη σχεδιαζόμενη επέκταση του βιολογικού, να σταματήσουν οριστικά οι δυσοσμίες», καθώς και «την ανάθμιση της ποιότητας ζωής».
Παράλληλα η Επιτροπή Αγώνα, όπως αναφέρει, συνεχίζει να διεκδικεί: παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους, πάρκα, αστική συγκοινωνία, μαζικές δενδροφυτεύσεις, αντικεραυνική προστασία, καθαριότητα, φωτισμό κ.λπ.