Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Η τακτική συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την 30η Μάη ασχολήθηκε με τα παρακάτω:
· Έγινε ενημέρωση για την πρώτη συνεδρίαση της θεματικής επιτροπής Παιδείας. Διαπιστώθηκε ότι παρά το αναγκαστικά γενικό και πλατύ θεματικό πεδίο της η συζήτηση υπήρξε πλούσια και χρήσιμη. Προέκυψε η ανάγκη και η επιθυμία να συνεχιστεί η επαφή ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να καταγραφούν σε κάποια πληρότητα οι προβληματισμοί μας. Συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας εκπαιδευτικών (ανταλλάχθηκαν e-mails και τηλέφωνα) και από το Σεπτέμβρη να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες δράσεις και ανακοινώσεις.
· Έγινε ενημέρωση για την εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι επαγγελματοβιοτέχνες στο ΕΒΕ. Συμφωνήθηκε πως ήταν χρήσιμη και ταυτόχρονα εντοπίστηκαν κάποιες οργανωτικές αδυναμίας.
· Έγινε ενημέρωση για το θέμα της διατίμησης του ελαιόλαδου και της διατροφικής κρίσης. Αποφασίστηκε να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.
· Στην επόμενη συνεδρίαση αποφασίστηκε να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα του οργανωτικού γραμματέα για την καλύτερη λειτουργία της Συντ. Γραμματείας, καθώς και ο προγραμματισμός κάποιων ημερίδων.
· Αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε δράση κατά της ακρίβειας. Συγκεκριμένα: Το Σάββατο 7 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. θα υπάρξει ραντεβού στην πλατεία Δικαστηρίων για να γίνει διαμαρτυρία έξω από Super Markets της πόλης. Η διαμαρτυρία αυτή θα έχει δύο άξονες: αφενός την ακρίβεια που προκαλούν οι κερδοσκόποι της ασύδοτης αγοράς αφετέρου τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα πρατήρια τροφίμων (ολιγόμηνες συμβάσεις, ελαστικότητα, κατώτατοι μισθοί πείνας). Θα γίνει πικετοφορία έξω από 2-3 αλυσίδες S-M και θα διανεμηθεί υλικό. Την Παρασκευή 6/6 στις 8:00, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Νεάρχου 36) θα ετοιμαστεί το υλικό. Είναι αναγκαία η ευρεία συμμετοχή των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ.
· Αποφασίστηκε η ολόπλευρη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον δικαστικό αγώνα που κάνουν οι φίλοι του φαραγγιού της Καντάνου.
Υπενθυμίστηκαν δύο ραντεβού.
· Τη Δευτέρα 2/6 στις 6:00 μ.μ. ο αθλητικογράφος της ΑΥΓΗΣ Τζούλιο Συνοδινός θα κάνει ενημέρωση στους ανθρώπους του αθλητισμού στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
· Η Ριζοσπαστική Αγωνιστική Συσπείρωση των γιατρών θα κάνει εκδήλωση με θέμα «Ο αθλητισμός της ντόπας» με ομιλητές: τον Τζούλιο Συνοδινό, γυμνστή και αθλητικογράφο και το Χρήστο Μανουσόπουλο, πρώην πρόεδρο του ΕΟΦ. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 2/6 στις 8:30 μ.μ. στη αίθουσα του ΕΒΕ. Είναι επίκαιρη και άκρως ενδιαφέρουσα.
Και βέβαια όλοι και όλες το Σάββατο 7/6 στις 11 μ.μ. στα Δικαστήρια.