Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ , ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ

Ζούμε ένα άνευ προηγουμένου κύμα ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ που κατατρώει τους μισθούς, τις συντάξεις, τα πενιχρά επιδόματα ανεργίας, το εισόδημά μας. Ακρίβεια που καθημερινά κάνει πιο φτωχή τη ζωή μας. Η κυβέρνηση αναζητά άλλοθι για την ακρίβεια στο ακριβό πετρέλαιο, στην αύξηση των τιμών των τροφίμων διεθνώς. Αλλά η ίδια η κυβερνητική πολιτική πυροδοτεί την ακρίβεια με τις αυξήσεις που επιβάλλει στα τιμολόγια της ΔΕΗ, των ΕΛΤΑ, στα εισητήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα διόδια κλπ. ενώ με την ανοχή της κυβέρνησης δρα ανεξέλεγκτα η εγχώρια κερδοσκοπία. Με την πολιτική της υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, με το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού ότι η ενίσχυση του ανταγωνισμού διαμορφώνει καλύτερες τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες, στην ουσία η κυβέρνηση προασπίζεται την ακρίβεια. Δυστυχώς η ΝΔ αποδείχτηκε εξαιρετικός μαθητής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που άνοιξαν το δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΤΕ, του τραπεζικού συστήματος, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στη λιτότητα. Ο δικομματισμός και η συναινετική πολιτική βρήκε σύμφωνους τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ όπου από κοινού υπέγραψαν την κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που δίνει αυξήσεις του 1 ευρώ την ημέρα στους εργαζόμενους. Μπροστά σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θα πρωτοστατήσει για να αναπτυχθεί ένα μαχητικό κίνημα ενάντια στην ακρίβεια ώστε να ανασχεθούν η κερδοσκοπία και οι φτώχεια. Και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαχητικά στην καμπάνια που οργανώνει ενάντια στην Ακρίβεια. Θα διεκδικήσουμε μέσα στα σωματεία και τις κάθε συσπειρώσεις πολιτών και θα παλέψουμε για:
  • Διορθωτικό ποσό στις αυξήσεις μισθών, μεροκάματων και συντάξεων.
  • Να παταχθεί η αισχροκέρδεια και να παρθούν μέτρα κατά των εναρμονισμένων πρακτικών των καρτέλ (π.χ. διυλιστηρίων κλπ).
  • Να ανακληθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, διόδια, εισητήρια).
  • Να μπει τέλος στη ληστρική κερδοφορία των τραπεζών αγωνιζόμενοι ενάντια στους πλειστηριασμούς περιουσιών προωθώντας νομοθετικές ρυθμίσεις.
  • Να μειωθεί ο ΦΠΑ στα είδη που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες και να μηδενιστεί σε βασικά είδη διατροφής.
Το Σάββατο το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων θα πραγματοποιήσει δράσεις διαμαρτυρίας, μέσα κι έξω από μεγάλα SUPER MARKET και αλυσίδες τροφίμων της πόλης και καλέι τους Χανιώτες να ενώσουν τη φωνή τους στον πόλεμο κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.
Συντονιστική Γραμματεία Χανίων