Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Η Γραμματεία Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως «... η επίθεση αυτή, έχει να κάνει με την σταθερή, συνεπή και δυναμική δράση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο πλευρό των πολιτών και των κινημάτων τους, ενάντια στα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που προσπαθούν να ελέγξουν το νομό, ενάντια στα περιβαλλοντικά εγκλήματα, ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της ανεργίας, ενάντια στους τοπικισμούς και τα διχαστικά κηρύγματα. Επίσης έχει να κάνει με την αποσταθεροποίηση του δικομματικού πολιτικού συστήματος και την ανησυχία που προκαλεί η άνοδος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη χώρα μας». (Περισσότερα στην προηγούμενη δημοσίευση μαζί με τις δηλώσεις Αλαβάνου και την Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ από την Αθήνα).

Δελτίο τύπου για την καταγγελία της επίθεσης εξέδωσε και η ΚΟΕ:
«Η ΚΟΕ καταγγέλλει τη μαφιόζικη επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, με βόμβα μεγάλης μάλιστα ισχύος, που από θαύμα δεν είχε ανθρώπινα θύματα.
Είναι προφανές ότι η επίθεση εντάσσεται μέσα στο κλίμα τραμπουκισμού που επιχειρούν να επιβάλλουν «παράγοντες» της πόλης, με την ανοχή της κυβέρνησης, με αφορμή την υπόθεση της (εύλογης) ίδρυσης Εφετείου στο Ηράκλειο.
Η επίθεση έρχεται αμέσως μετά την απαράδεκτη ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, που πυροδοτεί την ένταση και στοχοποιεί το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέκο Αλαβάνο, χαρακτηρίζοντάς τον «ανεπιθύμητο».
Η επίθεση αποδεικνύει το πόσο αποθρασύνονται οι δυνάμεις, που έχουν μάθει να δρουν σε καθεστώς γενικευμένης αδιαφάνειας, παρασκηνιακών εξυπηρετήσεων των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και ασυλίας κάθε είδους λαθρεμπορίων, οι δυνάμεις που μαφιοποιούν τη δημόσια ζωή –ειδικά στην Κρήτη. Οι δυνάμεις που, τόσα χρόνια, είχαν και έχουν πολιτική κάλυψη από τις μεγάλες πολιτικές «οικογένειες», από το δικομματισμό.
Η κυβέρνηση φέρει κεντρική πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση, ακριβώς γιατί ανέχεται και συγκαλύπτει τους μηχανισμούς της μαφιοποίησης (κι αυτό έχει φανεί ειδικά στην Κρήτη).
Η παν-δημοκρατική καταδίκη αυτής της πρακτικής είναι επιβεβλημένη. - Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης

«Ανεπιθύμητη» η μαφιοποίηση, δίδυμο αδελφάκι του δικομματισμού και του νεοφιλελευθερισμού

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται και δεν υποχωρεί

Η δύναμη του λαού θα συντρίψει πολιτικά τον εσμό των τραμπούκων και των «οικογενειών»

Την επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η ΔΕΑ

Η επίθεση εντάσσεται στο τοπικό κλίμα τραμπουκισμού (με αφορμή την ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο) και των αντιαριστερών επιθέσεων ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέκο Αλαβάνο. Όμως είναι αδύνατον να ερμηνευτεί μια επίθεση αυτής της κλίμακας, αν δεν ενταχθεί στο γενικότερο κλίμα σήψης και πολιτικής αντιπαράθεσης.
Η ευθύνη ανήκει ακέραια στην κυβέρνηση της Ν.Δ.
Που αποδέχεται και αξιοποιεί ψηφοθηρικά τα τοπικά μαφιόζικα κυκλώματα στην Κρήτη αλλά και αλλού.
Που για να συνεχίσει να καλύπτει τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των τραπεζιτών καλλιεργεί απόψεις και τακτικές βίαιης αντιμετώπισης των κινημάτων αντίστασης και της Αριστεράς.
Που για να παραμείνει στην εξουσία δε διστάζει να καταφεύγει στην ενίσχυση των πιο αντιδραστικών, ξενοφοβικών, ρατσιστικών, εθνικιστικών και άλλων ανάλογων «ιδεών» (που, ως γνωστόν, στηρίζονται από ανάλογες αντιδραστικές παρα-οργανώσεις και συμμορίες…).
Στα Χανιά είδαμε που μπορεί να καταλήξει η μακρά πορεία των δηλώσεων Πολύδωρα, των αντεργατικών τραμπουκισμών, των εθνικιστικών υστεριών στη Θεσσαλονίκη, των ρατσιστικών επιθέσεων, των ομοφοβικών δηλώσεων και διώξεων…
Σε αυτήν την πρόκληση ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσει. Εντείνοντας την πάλη, μέσα στον κόσμο, μαζί με τον κόσμο, για να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική και η κυβέρνηση που τη στηρίζει.

Το ΔΗΚΚΙ καταγγέλλει
την «φασιστικού τύπου επίθεση» υπογραμμίζοντας πως «Τέτοιου είδους επιθέσεις που στόχο έχουν να φοβίσουν, να τρομοκρατήσουν και να καταστρατηγήσουν κάθε έννοια δημοκρατίας μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους και καλούμε το λαό σε συσπείρωση και επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τέτοια εγκληματικά φαινόμενα.»

Το θέμα όπως το παρουσιάσαν οι ειδήσεις του MEGA


Προσέξτε λίγο τί λέει ο δημοσιογράφος: «Οι αστυνομικοί …πιστεύουν ότι η βομβιστική επίθεση έχει σχέση με την αντίδραση κάποιων κατοίκων των Χανίων στην ίδρυση εφετείου στο Ηράκλειο, κάτι που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντιδράσεις, μάλιστα, αναμένεται να κορυφωθούν με αφορμή την επίσκεψη του κ. Αλαβάνου στα Χανιά».

Να ενημερώσουμε τον υπεύθυνο σύνταξης του δελτίου πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρωθεί έτσι αόριστα «την ίδρυση εφετείου στο Ηράκλειο» (ας διαβάσει πιο προσεκτικά τις ανακοινώσεις μας), αλλά κυρίως πως οι κάτοικοι των Χανίων (έτσι γενικά και αόριστα) δεν κυκλοφορούν με δύο κιλά ζελατινοδυναμίτιδα στην κωλότσεπη, και μάλιστα δεν την τοποθετούν στα γραφεία κομμάτων της Αριστεράς. Άλλοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τέτοιες μαφιόζικες πρακτικές για να φοβίσουν τον κόσμο και να δώσουν πόντους εμπιστοσύνης στο δικομματισμό.
Τέλος το κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει με το "οι αντιδράσεις αναμένεται να κορυφωθούν" ο Χανιώτικος λαός θα το αφήσει να πέσει στο κενό...

ΥΓ: ΟΙ φωτογραφίες είναι από τη σημερινή προσπάθεια δεκάδων μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ να σώσουν ότι μπορούσαν από τα καταστραμένα γραφεία και να απομακρύνουν τα μπάζα και τα γυαλιά προκειμένου να μπορέσει να γίνει εκεί αύριο η συμβολική συνέντευξη τύπου του Αλέκου Αλαβάνου, του οποίου η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί όπως ήταν προγραμματισμένη.