Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Σ. Αλφιέρη
Δημοτική Σύμβουλος Καντάνου
επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης


Τα ξημερώματα της πρώτης του ΙΟΥΛΗ 2008 κάποιοι άγνωστοι «προφανώς» αποφάσισαν να «ανατινάξουν» την διαφορετική άποψη στα Χανιά, με αποτέλεσμα να διαλυθούν τα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και να κινδυνεύσουν πολίτες.
Βρεθήκαμε στα κατεστραμμένα γραφεία και νοιώσαμε ότι το τυφλό κτύπημα δεν ήταν τυχαίο, ήταν σίγουρο και προγραμματισμένο.
Το κτύπημα είχε πολιτικό στόχο, έκανε προσπάθεια να «ακυρώσει» τις διαφορετικές πολιτικές που αναπτύσσονται στα Χανιά. Τις πολιτικές που προσπαθούν να βάλουν τέρμα στην θεωρία της εν λευκώ εντολής.
Τις πολιτικές που υπερασπίζονται τα κοινωνικά δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος. Την πολιτική που υπερασπίζεται, το δικαίωμα του Μετανάστη να ζει ελεύθερος και να μη κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να κρατηθεί, να κτυπηθεί και τραυματισμένος να «επιστραφεί» στη εμπόλεμη πατρίδα του. Το δικαίωμα του κάθε πολίτη να υπερασπίζεται την τοπική ιστορία και την ομορφιά του τόπου του λέγοντας ευθέως Όχι στην καταστροφή χωρίς φόβο και απειλές.
Αυτά τα δικαιώματα ήταν στόχος των εμπρηστών την πρώτη του Ιούλη στα Χανιά.
Αναρωτιούνται οι άνδρες και οι γυναίκες στα Χανιά: Έτσι ξαφνικά έγινε αυτή η καταστροφή; Τι ενόχλησε τους τυφλοπόντικες του μαύρου χρήματος; Η ακραία δήλωση του δικηγορικού Συλλόγου τι ρόλο έπαιξε; Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και επέτρεψε σε ακραία στοιχεία να δυναμιτίσουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ;
Σαν δημοτική σύμβουλος Καντάνου επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλω να υπενθυμίσω ότι η υπόθεση της καταστροφής του φαραγγιού στην Κάντανο έφθασε στο ελληνικό κοινοβούλιο στην ώρα Πρωθυπουργού με παρέμβαση του κ Αλαβάνου και δεν θα ξεχάσουμε όλοι όσοι είμαστε εκεί στην επίσκεψη - περιοδεία του κ Αλαβάνου έσα από τον λιθόκτιστο δρόμο που διαπερνά το φαράγγι, ότι απειλήθηκε και του ζητήθηκε να κάτσει φρόνιμα ….
Η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις … είναι υποχρεωμένη να ανακαλύψει τους ενόχους της ανατίναξης των γραφείων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και να επιβάλει την έννομη τάξη. Έχει πολιτική ευθύνη για την ανατίναξη των γραφείων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στα Χανιά