Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008



Εντείνονται οι αντιδράσεις για την κατάθεση από το υπουργείο παιδείας του νομοσχεδίου που νομιμοποιεί τα κολέγια και τις συνεργασίες τους με ξένα πανεπιστήμια, ενώ ακόμη μεγαλύτερα μέτωπα αναμένεται να ανοίξει η επικείμενη ενσωμάτωση της Οδηγίας που αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα.
(Γελοιογραφία του Καλαϊτζή από την Ελευθεροτυπία)
Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας (Νέοι και νέες της ΑΚΟΑ)

Πουλώντας απατηλές ελπίδες, σε οικογένειες και νέους που θέλουν να σπουδάσουν, πνιγμένη μέσα στα σκάνδαλα και τις μίζες η κυβέρνηση της ΝΔ δοκιμάζει τώρα να εφαρμόσει ακόμη μία απάτη.
Επιχειρεί να εγκαινιάσει την Αγορά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αν το αντισυνταγματικό, νομοθετικό πραξικόπημα της περάσει, αυτό θα σημαίνει:
  • Σωρός από αλυσίδες καταστημάτων ανώτατης εκπαίδευσης κάνει την εμφάνισή του. Μετά τα Mall, τα Praktiker, το Γερμανό, το Γρηγόρη, τα Balloons και την Telemarketing, τα franchise της εκπαίδευσης θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μας και το πόδι στη ζωή μας.
  • Τα περιφερειακά ΤΕΙ και όλες οι αδύναμες πανεπιστημιακές σχολές θα κλείσουν.
  • Η αξία των σπουδών αλλά και των πτυχίων των Δημοσίων Σχολών θα υποβαθμιστεί για έναν επιπλέον λόγο. Οι επιχειρηματίες του franchise με βάση τους θεσμούς της αλλοδαπής θα προσφέρουν πτυχία με master ενώ τα Πολυτεχνεία και τα άλλα ΑΕΙ όχι!
Η κοροϊδία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Για τους νέους υπάρχουν λύσεις:
  • Ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ένα κράτος με 450 και πλέον δημόσια τμήματα μπορεί να προσφέρει παιδεία σε όλους.
  • Να κλείσουν τα ΚΕΣ. Όσοι σπουδάζουν εκεί να ενταχθούν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και οι πτυχιούχοι να αναγνωρίσουν τα πτυχία τους με βάση τις ισχύουσες διαδικασίες ισοτίμησης των ξένων πτυχίων.
  • Αναβάθμιση της ανώτατης δημόσιας παιδείας. Οι θυσίες των οικογενειών και των νέων για να σπουδάσουν πρέπει επιτέλους να πιάσουν τόπο. Χρήματα για την παιδεία και όχι για τους εμπόρους της γνώσης και τα κομματικά ταμεία.
Η νεολαία είναι έτοιμη για νέους αγώνες.

-->
«Δε ρίχνετε απλώς βόμβα Μολότοφ στην εκπαίδευση. Βάζετε πυρηνική βόμβα» (Παρέμβαση Αλαβάνου στη συζήτηση του νομοσχεδίου)

Ανακοίνωση τύπου του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝασπισμού.