Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008


Την Πέμπτη 11/09/08 συνεδρίασε η γραμματεία Χανίων του Συ.Ριζ.Α. και ασχολήθηκε με τα παρακάτω:
  • Αποφασίστηκε η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει την Τετάρτη 8 Οχτώβρη και συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή για την καλύτερη οργάνωσή της.
  • Έγινε συζήτηση γύρω από διάφορα ζητήματα και προβλήματα της εκπαίδευσης και προτάθηκε να συνεδριάσει η Θεματική Επιτροπή Παιδείας την Πέμπτη 18/9.
  • Έγινε ενημέρωση –από τον σύντροφο που την παρακολούθησε– για τη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου Δασκάλων θέμα τις βάσεις της Σούδας. Έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο Ακρωτήρι στις 18 Οκτώβρη (ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει). Για την οργάνωση θα πραγματοποιηθεί νέα ανοιχτή σύσκεψη τη Δευτέρα 15/9 και πάλι στον ίδιο χώρο.
  • Έγινε ενημέρωση από για το 5ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ που θα γίνει στο Μάλμοε της Σουηδίας και το σεμινάριο για τις στρατιωτικές βάσεις θα διεξαχθεί εκεί.
  • Συζητήθηκε η ολόπλευρη βοήθεια που πρέπει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δραστηριότητες του Φόρουμ Μεταναστών και του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών. Στην επόμενη γραμματεία θα γίνει προσπάθεια να διευρυνθεί η συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στις επιτροπές διοργάνωσης του 3ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ στις 27-28 Σεπτέμβρη.
  • Αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή μας και παράλληλη ενίσχυση των δραστηριοτήτων της Πρωτοβουλίας Χανιωτών για τους ελεύθερους χώρους. Η Πρωτοβουλία πραγματοποιεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Μικρόκοσμος» στην αυλή του 8ου Δημοτικού σχολείου την Τετάρτη 17/09 στις 7:30 μ.μ.
Η επόμενη γραμματεία θα γίνει την Παρασκευή 19/9 στις 9:00 το βράδυ, και από δω και πέρα κάθε Παρασκευή μιας και φθινοπωριάζει. Έχει αποδειχθεί ότι όσο πιο διευρυμένη είναι μια συνεδρίαση, τόσο πιο δημιουργική είναι. ευπρόσδεκτη λοιπόν κάθε συμμετοχή.
Από τη συντονιστική γραμματεία Χανίων