Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς και πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες, οργανώνει σήμερα (Παρασκευή) στις 7 το απόγευμα το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης. Η συγκέντρωση διοργανώνεται με αφορμή σειρά επιθέσεων που έχουν δεχτεί το τελευταίο διάστημα μετανάστες από ομάδες νεαρών.
Στην ανακοίνωση του Φόρουμ Μεταναστών αναφέρεται:
"Δεκαπέντε μέρες τώρα, στους δρόμους των Χανίων χύνεται αίμα. Για κάποιους, αίμα «ξένων», που το αξίζουν γιατί δεν μιλάνε καλά ελληνικά – και δεν είναι τουρίστες. Για μας, αίμα ανθρώπων που ξενιτεύτηκαν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια στην πολιτισμένη ειρηνική Δύση.
Δεκαπέντε μέρες τώρα, οργανωμένες και ανοργάνωτες συμμορίες (ή παρέες) χτυπούν αλύπητα μεροκαματιάρηδες ανθρώπους, μετανάστες, δείχνοντας ότι η περίφημη κρητική λεβεντιά και φιλοξενία μπορεί να εκφραστεί με διάφορους «τρόπους». Στα σκοτεινά, στα στενά, τις γειτονιές, στην Αγορά.
Οι καταγγελίες δεν τους σταματούν, η αστυνομία δεν τους ενοχλεί. Βγαίνουμε στην Αγορά, στους δρόμους –εκεί που μας απαγορεύουν να υπάρχουμε– και θέλουμε δίπλα μας όλους όσοι αντιλαμβάνονται τις αξίες της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της ισότητας. Τη δύσκολη αυτή ώρα, τα εύκολα λόγια να περισσέψουν. Αν διακυβεύεται η τιμή κάποιου, είναι αυτή της Χανιώτικης κοινωνίας, όλων μας, ντόπιων και μεταναστών που ζουν σ’ αυτή την πόλη".