Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η σκόπιμη απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, από μέρους της Κυβέρνησης συνεχίζεται.

Για την προσχολική εκπαίδευση, στα χρόνια προβλήματα (κτιριακό-25άρια τμήματα-στρατιές αδιορίστων νηπιαγωγών) έρχεται να προστεθεί η υποχρεωτικότητα του ενός χρόνου στο Νηπιαγωγείο.
Πράγματι πριν δύο χρόνια, κάτω απο την πίεση της μεγάλης απεργίας των δασκάλων-νηπιαγωγών που διήρκησε έξι εβδομάδες ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων για το ένα από τα δύο έτη του νηπιαγωγείου.
Η ευχάριστη είδηση, δεν συνοδεύτηκε με μέτρα υλοποίησης όπως ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και διορισμούς που θα κάλυπταν τις καινούργιες ανάγκες. Έτσι στα ήδη γεμάτα νηπιαγωγεία η λύση που βρέθηκε είναι να γράφονται τα νήπια, ηλικίας πέντε χρονών και όλα τα προνήπια, ηλικίας τεσσάρων χρονών, να γυρίζουν σπίτι τους ή στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς λόγω πληρότητας.
Τα δύο χρόνια του νηπιαγωγείου γίνονται το εξής ένα υποχρεωτικό. Για τα προνήπια κανείς δεν υποχρεούται άρα εξοβελίζονται από την δημόσια εκπαίδευση στην οποία ανήκουν χρόνια. Βήματα μπρος ή πίσω;
Το Δημόσιο σχολείο χρειάζεται αληθινή πολιτική και οικονομική στήριξη και το ερώτημα μπαίνει πάλι.
Θέλει αυτή η Κυβέρνηση να στηρίξει το Δημόσιο σχολείο;
Από τα Νηπιαγωγεία μέχρι τα Πανεπιστήμια η απάντηση είναι ΟΧΙ.
ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ
Επιτροπή Παιδείας