Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008


Η Τοπική Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους των Χανίων, που συμμετείχαν μαζικά στην Πανελλαδική κινητοποίηση της ΓΕΣΕΒΕ της 22 Οκτωβρίου με βασικά αιτήματα την αποτροπή της φοροεπιδρομής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση με παράλληλη αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την λήψη άμεσα μέτρων διάσωσης του ασφαλιστικού τους φορέα (ΟΑΕΕ).

Στη δίνη της σοβαρής κρίσης του οικονομικού μοντέλου του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού όπως εκδηλώνεται σήμερα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στη πραγματική οικονομία όπως προβλέπεται να εκδηλωθεί αύριο η κυβέρνηση συνεχίζει να βαδίζει στη πολιτική ουσιαστικής σύνθλιψης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της πραγματικής οικονομίας στη χώρα μας.
Από τη μια μέσω της ακρίβειας και της ανεξέλεγκτης δραστηριότητας των οικονομικών "καρτέλ" περιορίζει δραστικά το πραγματικό εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και οδηγεί τις μικρές επιχειρήσεις σε οικονομικό μαρασμό.
Από την άλλη, ενώ χαρίζει δις ευρώ στις τράπεζες και στις μεγάλες επιχειρήσεις μέσω φοροαπαλλαγών ταυτόχρονα καλεί τους μικρομεσαίους να πληρώσουν «τη νύφη» με κεφαλικό φόρο επί δικαίων και αδίκων, συκοφαντώντάς τους συγχρόνως ως φοροκλέπτες.

Το ναυάγιο των οικονομικών πειραματισμών των μαθητευομένων, μπλε ή πράσινων, μάγων του νεοφιλευθερισμού οι οποίοι χρόνια τώρα από το Υπουργείο Οικονομίας «παίζουν» με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν πρέπει να εξελιχθεί σε τραγωδία των επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών οι οποίοι καλούνται να «συνεισφέρουν» σε μια οικονομία η οποία τους επιφυλλάσει μια σύνταξη 550 ευρώ μέσω ενός ασφαλιστικού οργανισμού τον οποίο οδήγησαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας για μια άλλη οικονομική,φορολογική και αναπτυξιακή πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει μαχητικά τους αγώνες των μικρομεσαίων και εργάζεται με κάθε τρόπο ώστε να βρουν δικαίωση οι αγωνίες τους μέσα από τις αναγκαίες και ώριμες ριζοσπαστικές αλλαγές στο πολιτική ,κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα στη χώρα μας.
Χανιά 22-10-08
Το Γραφείο Τύπου