Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Το ΠΑΣΟΚ ξαναχτύπησε

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) έκανε πάλι το θαύμα της. Μετέφερε τη συγκέντρωση της πανεργατικής απεργίας της 10ης Δεκέμβρη στο Σύνταγμα έτσι ώστε να μην γίνει πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι η τρίτη φορά από την αρχή του χρόνου που ο δικομματισμός στο συνδικαλιστικό κίνημα ξεχνάει τις διαφορές του και συμπράττει ανοιχτά ενάντια στους εργαζόμενους αλλά και σε ευθεία αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα.
Η πρώτη ήταν με την υπογραφή της κατάπτυστης Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τις αυξήσεις πείνας σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός καλπάζει.
Η δεύτερη ήταν στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση όπου ανακοίνωσαν πως δεν θα γίνει πορεία για το φόβο επεισοδίων.
Η τρίτη είναι η τωρινή πρόκληση να μεταφερθεί ο τόπος της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα σε μια στιγμή που ολόκληρη η Ελλάδα είναι στο πόδι διαμαρτυρόμενη για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη.

Αυτή τη στιγμή, όταν όλοι οι μαθητές έχουν ξεσηκωθεί πανελλαδικά και διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του Αλέξη αλλά και του μέλλοντός τους, διάλεξαν οι ξεφωνισμένοι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ να μας δείξουν πόσο πιστοί είναι στις εντολές του δικομματισμού για «κοινωνική ηρεμία».
Δεν σκέφτηκαν ούτε μια στιγμή το ότι οι εργαζόμενοι και όλη η κοινωνία είναι έξαλλοι με την κατάσταση που έχει επιβληθεί και την κυβέρνηση των δολοφόνων.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσουν τα συγχαρητήρια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, να μην χάσουν την επαφή τους με τα σαλόνια και τους διαδρόμους των υπουργείων.
Έχουν χάσει όμως κάθε επαφή με τους εργαζόμενους, με τα προβλήματά τους, τη γενιά των 700€ και τη νεολαία, με το λαϊκό αίσθημα.

Τετάρτη 10 Δεκέμβρη όλοι στους δρόμους!
Να μετατρέψουμε την Απεργία σε μέρα διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβέρνηση που δολοφόνησε τον Αλέξη, που δολοφονεί καθημερινά το παρόν, το μέλλον και τις ελπίδες των εργαζόμενων και της νεολαίας!
Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων!