Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καλεί όλους τους εργαζόμενους της μισθωτής εργασίας να απεργήσουν μαζικά αύριο Τετάρτη 10 Δεκέμβρη.
Η αυριανή απεργία συμπίπτει χρονικά με το ξέσπασμα οργής της νεολαίας με όρους μαζικού κινήματος και χαρακτηριστικά εξέγερσης, για τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Η άμεση απάντηση της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, απέναντι σε μια ψυχρή δολοφονία, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την απαίτηση να διαλυθούν οι φασιστικοί και ακροδεξιοί πυρήνες που δρουν ανεξέλεγκτα μέσα στην αστυνομία και να σταματήσει τώρα η μετεξέλιξή της σε μηχανισμό τρομοκράτησης της νεολαίας και καταστολής κάθε συλλογικής διεκδίκησης των μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων και μεταναστών στη χώρα μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το αντιαυταρχικό κίνημα που βρίσκεται σε εξέλιξη συμπυκνώνει την οργή της νεολαίας και των εργαζόμενων για την ευρύτερη πολιτική της κυβέρνησης που επιχειρεί να μεταθέσει τα βάρη της κρίσης.
Η κυβέρνηση από τη μια καλεί τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν την κρίση των δικών της πολιτικών επιλογών και από την άλλη επιδεικνύει αυταρχισμό στις κινητοποιήσεις των φοιτητών ή ακόμη και στη σαββατιάκη διασκέδαση της νεολαίας.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) μετά την υπογραφή της απαράδεκτης συλλογικής σύμβασης εργασίας πριν λίγους μήνες κατρακυλά ακόμα πιο χαμηλά. Κόντρα στις διαθέσεις των εργαζομένων και της νεολαίας που βρίσκονται τρεις μέρες τώρα στους δρόμους, οι συνδικαλιστές του δικομματισμού προσπαθούν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή της αυριανής πορείας.
Κόντρα στη συμβιβαστική λογική τους, οι εργαζόμενοι αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν κανονικά τα συλλαλητήρια και τις πορείες τους. Θα απεργήσουν μαζικά. Μαζί με την ελληνική νεολαία θα διεκδικήσουν:
  • Πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Αποτελεσματική ενίσχυση των ταμείων τους.
  • Νέες μαζικές προσλήψεις.
  • Αύξηση των δαπανών για παιδεία – υγεία-κοινωνική ασφάλιση
  • Απόκρουση της ελαστικοποίησης της εργασίας.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Να αποτελέσει η γενική απεργία κραυγή καταδίκης της κυβέρνησης
για τη δολοφονία, την φτώχεια, την διαφθορά, την κοροϊδία
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ώρα 11 π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜ. ΑΓΟΡΑΣ