Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008


Η εντελώς απρόκλητη δολοφονία του ανήλικου νεαρού, το βράδυ του Σαββάτου, στο κέντρο της Αθήνας, καταδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το εγκληματικό πρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας και της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Την ώρα που ο λαός χτυπιέται απ’ όλες τις πλευρές, την ώρα που η νεολαία δολοφονείται καθημερινά από την ανεργία, την ανασφάλεια, τη διάλυση της δημόσιας παιδείας, αστυνομικοί απρόκλητα πυροβολούν και σκοτώνουν νέα παιδιά λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου.

Όταν επί χρόνια η ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει και βασανίζει φοιτητές, εργαζόμενους και μετανάστες, όταν οι κινητοποιήσεις της νεολαίας αντιμετωπίζονται με ωμή βία, όταν περιστατικά τύπου "ζαρντινιέρας" μένουν ατιμώρητα, όταν η αστυνομία κινείται στο δρόμο που χάραξαν οι δολοφονίες του Καλτεζά και του Μαραγκάκη, η σημερινή δολοφονία μπορεί να ιδωθεί μόνο ως προμελετημένο έγκλημα, με ενόχους τις κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Ως ένα προμελετημένο έγκλημα που αναδεικνύει το πού έχουμε φτάσει και θέτει γενικότερο πολιτικό πρόβλημα: Η Ν.Δ. δεν είναι δυνατόν πλέον να παραμένει στην κυβέρνηση της χώρας

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλους τους πολίτες, να απαντήσουν αγωνιστικά και μαζικά στην κρατική καταστολή, με τη συμμετοχή τους στo συλλαλητήριο που οργανώνουν αύριο συλλογικότητες και φορείς της πόλης στις 6:00 το απόγευμα στην πλατεία της Αγοράς.