Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς DECHEVA ELENA KUEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Αυτός είναι ο λογαριασμός ενίσχυσης της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι πληρώνοντας -όπως φαίνεται- για τη συνδικαλιστική της δράση στο σωματείο καθαριστριών και οικιακών εργαζομένων Αττικής που συσπειρώνει -κυρίως- γυναίκες που βρίσκονται κάτω από συνθήκες απάνθρωπης εκμετάλλευσης και εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Η προσφορά μας για την οικονομική στήριξη της Κωσταντίνας που νοσηλεύεται στην εντατική του «Ευαγγελισμού» αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης.

Και φυσικά δεν μένουμε στην οικονομική ενίσχυση. Η απάντηση πρέπει και θα δοθεί στους δρόμους, στους εργασιακούς χώρους και τα σωματεία. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για να περάσει απαρατήρητο μέσα στην εορταστική-καταναλωτική ανάπαυλα που προσπαθούν να μας περάσουν τα ΜΜΕ.
Διαδίδουμε το μήνυμα και συμμετέχουμε σε κάθε κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης και δράσης. Βροντοφωνάζουμε όπου μπορούμε ότι η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει!

Διαβάστε στο indy.gr μια περιγραφή των όσων είπε σήμερα στον Ευαγγελισμό συνδικαλίστρια φίλη της Κωσταντίνας Διαβάστε τις ανακοινώσεις του Δικτύου Γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, της Ένωσης Εργαζομένων
Διαβάστε στο «Κόκκινο» παλιότερη συνέντευξη με μέλη της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, για τα προβλήματα του κλάδου.
Δείτε περσινό άρθρο της Ελευθεροτυπίας για τον κλάδο με συνέντευξη και της ίδιας της Κούνεβα.