Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Μετά το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό την Πέμπτη 8-01-09 στα Χανιά, πραγματοποιήθηκε, όπως είχε ανακοινωθεί , ανοιχτή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Η συμμετοχή εκατοντάδων Χανιωτών, ντόπιων και μεταναστών, στη διαδήλωση της Πέμπτης έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, και καταδίκης των εγκλημάτων του Ισραήλ. Ταυτόχρονα καταδίκασε την πολιτική των ΗΠΑ και Ε. Ε που στηρίζουν το Ισραήλ ,αλλά και την πολιτική των ίσων αποστάσεων της κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων που συμφωνούν, που ανάβει το πράσινο φως στο κράτος του Ισραήλ να εξαπολύει τις δολοφονικές επιδρομές του.
Οι συνεχιζόμενη εισβολή του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας και ανηλεείς βομβαρδισμοί ακόμα και σχολείων ,τα χιλιάδες θύματα και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός της Γάζας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού . Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό με κάθε δυνατό τρόπο.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν:
1. Από την Παρασκευή 9-01-09 πραγματοποιείται βδομάδα αιμοδοσίας για τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Σε συνεννόηση που έχει γίνει με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων μπορεί ,όποιος θέλει, να δώσει αίμα για τον αγωνιζόμενο και σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό να πηγαίνει στην αιμοδοσία τις ώρες λειτουργίας. (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο ,πρωί 9-2μ.μ.και απόγευμα 4-7μ.μ τις μέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή ). Επίσης την Πέμπτη 15 Γενάρη θα υπάρχει κινητή μονάδα αιμοδοσίας στο Εργατικό Κέντρο Χανίων από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2μ.μ.
2. Την Πέμπτη 15 Γενάρη να πραγματοποιηθεί νέο Συλλαλητήριο στις 7μ.μ στην Πλ. Αγοράς και καλούνται κι άλλοι φορείς, συλλογικότητες, οργανώσεις, κόμματα να συνυπογράψουν το κοινό κάλεσμα, να βγάλουν ψηφίσματα και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και στις παρεμβάσεις που έχουν αποφασιστεί. Οι φορείς που έχουν ως τώρα υπογράψει το κοινό κείμενο είναι: ΕΛΜΕ Χανίων, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, Ενιαίος Σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων, Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης ,Κοινωνικό Στέκι –Στέκι Μεταναστών ,Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, Σύλλογος Μάγκρεμπ ΄Αραμπι στην Κρήτη, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, ΣΥΡΙΖΑ , ΚΚΕ(μ-λ), ΜΕ.Ρ.Α, Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων ,Οικολόγοι Πράσινοι, ΣΕΚ, ΕΝΑΝΤΙΑ.
3. Την Τρίτη 13 Γενάρη θα δοθεί συνέντευξη τύπου στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
4. Τετάρτη 14-01-09 και Πέμπτη 15-01-09 θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης ( πλ. Αγοράς) με μοίρασμα προκήρυξης .