Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Ο φονικός στρατός του Ισραήλ αποχωρεί από τη Γάζα, αφήνοντας πίσω του χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και τον τρόμο στα μάτια των παιδιών της Γάζας. Η μάχη όμως συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι ο ηρωικός αυτός λαός μπορέσει να αποκτήσει πατρίδα και να ζήσει ελεύθερα εκεί.
Οι δυτικές κυβερνήσεις και τα αραβικά κράτη έμειναν για άλλη μια φορά θεατές σ’ αυτή τη βαρβαρότητα, αν δεν την στήριξαν κιόλας. Και πρέπει να λογοδοτήσουν και απέναντι στους λαούς τους αλλά και στα διεθνή δικαστήρια. Τους σφαγείς έδιωξαν από τον τόπο του μαρτυρίου, η ένοπλη παλαιστινιακή αντίσταση και η αλληλεγγύη των λαών σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Ο αγώνας για άμεση άρση του αποκλεισμού της μαρτυρικής λωρίδας της Γάζας και για έμπρακτη αλληλεγγύη, είναι τώρα πιο επιτακτικός, πιο αναγκαίος. Όχι για να κλείσουν οι πληγές. Πληγές ενός μαρτυρίου 60 χρόνων δεν κλείνουν. Αλλά για να σταλεί μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας στο λαό της Παλαιστίνης, να συνεχίσει μέχρι την τελική νίκη.

Καλούμε όλες τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες την Παρασκευή 23 Γενάρη, στην Πλατεία της αγοράς ώρα 7 το βράδυ, στη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον ηρωικό αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό Λαό.
Χανιά 21-01-2009
Τ.Ε Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ