Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων δηλώνει την αλληλεγγύη του στην προσπάθεια της Κωνσταντίνας Κούνεβα να κρατηθεί στη ζωή και να συνεχίσει τον αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους και όλους όσους αντιστέκονται στην εκμετάλλευση και την ασυδοσία της εργοδοσίας.
Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσους φωνάζουν "η Κωνσταντίνα δεν είναι μόνη".
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, Έλληνα και μετανάστη, να συμμετέχει στη διαμαρτυρία το Σάββατο 24-01-09, 11:00 το πρωί, στη Δημοτική αγορά καθώς και σε κάθε μορφή αλληλεγγύης και αγώνα που θα προκύψει από τις προτωβουλίες αλληλεγγύης των εργαζομένων, τα σωματεία και τα συνδικάτα.
Το βιτριόλι που πέταξαν στην Κωνσταντίνα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Η επίθεση στον πυρήνα των εργασιακών δικαιωμάτων πρέπει να έχει την ανάλογη απάντηση. Η σιωπή και η υποκριτική "άγνοια" των ΜΜΕ και των κάθε λογής υπευθύνων πρέπει να σπάσει. Η σκέψη πως μια εργαζόμενη,γυναίκα, μετανάστρια είναι ο εύκολος στόχος αποδείχτηκε λανθασμένη, γιατί η Κωνσταντίνα είναι μία από μας, και είμαστε όλοι μαζί της.
Η υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα συμβολίζει τις αγωνίες και τους αγώνες χιλιάδων εργαζομένων, την αντίσταση στις σύγχρονες συνθήκες εργασιακής δουλείας αλλα και γενικότερα στον εργασιακό μεσαίωνα που προωθείται για τους εργαζόμενους με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Χανιά 22-01-09
Τ.Ε Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ
Διαβάστε ακόμα: Στα "Νέα": «Οι περισσότεροι φοβούνται πλέον ότι αν μιλήσουν για αυτά που ζουν πραγματικά στη δουλειά, θα έχουν τη μοίρα της Κωνσταντίνας…..Προχθές έβαλαν καθαρίστριες και καθαριστές συγκεκριμένης εταιρείας να υπογράψουν ότι δεν έχουν παράπονα, ότι πληρώνονται κανονικά τις υπερωρίες και ότι τους βάζουν τα Βαρέα».

Στην "Ελευθεροτυπία": Όπως όπως φαίνεται πως έκλεισαν τον «φάκελο Κούνεβα» οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών έκρινε ότι η Αστυνομία έκανε «μισή δουλειά» και της επέστρεψε -πριν από λίγες ημέρες- τη δικογραφία με τη ρητή εντολή να γίνουν συγκεκριμένες συμπληρωματικές ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί σωστά η υπόθεση.