Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Νωρίς το πρωί έφτασαν στοn Πειραιά τα πλοία με τους αγρότες με σκοπό να πορευτούν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους προς το υπουργείο Γεωργίας και να συναντηθούν με τον υπουργό. Τα ΜΑΤ απαγόρευσαν στους αγρότες να βγουν από το χώρο του λιμανιού, έκαναν χρήση χημικών και υπάρχουν τραυματίες και συλληφθέντες.

Η παμπειραϊκή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγρότες της Κρήτης , στον ηλεκτρικό του Πειραιά , σήμερα στις 5μ.μ. το απόγευμα, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 8 το βράδυ στο Ρέθυμνο.

Στα Χανιά αγρότες βρίσκονται από το πρωί συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο της εφορίας στην οδό Τζανακάκη, απ’ όπου και θα ξεκινήσει πορεία αλληλεγγύης στις 6 το απόγευμα την οποία καλούν μαζικοί φορείς και οργανώσεις της πόλης.
Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος.
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας .
Να σπάσουμε ξανά στους δρόμους την τρομοκρατία.

Η ΚΟΕ καταγγέλλει το χτύπημα της αστυνομίας στους αγρότες στο λιμάνι του Πειραιά. Η σημερινή βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ δείχνει ξανά τον αποκρουστικό και αληθινό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Καραμανλή αντιμετωπίζει τις κοινωνικές διεκδικήσεις: την καταστολή. Η απαγόρευση της διαδήλωσης των αγροτών της Κρήτης προς το Υπουργείο Αγροτική ανάπτυξης με πρόσχημα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στερείται κάθε σοβαρότητας και νομιμότητας. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κοινωνική αγανάκτηση που η ίδια έσπειρε. Η βάρβαρη καταστολή δεν θα σταματήσει τους αγώνες.