Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Eκδήλωση με θέμα «Οικονομική κρίση και κοινωνικές εκρήξεις» διοργανώνει το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών, σήμερα, Παρασκευή στις 9 το βράδυ, στον χώρο του. Θα γίνει εισήγηση από τους Γιώργο Σταθάκη και Σπύρο Λαπατσιώρα, διδάσκοντες στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Εκδήλωση - συζήτηση για το κίνημα συμπαράστασης στην Κ. Κούνεβα και για τον αγώνα του σωματείου των καθαριστριών, της ΠΕΚΟΠ, του σωματείου του οποίου γραμματέας είναι η Κ. Κούνεβα διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Σωματείων για την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Ομιλήτριες θα είναι οι συντρόφισσες της Κούνεβα, η πρόεδρος της ΠΕΚΟΠ Βλασσία Παπαθανάση και η αντιπρόεδρος της ΠΕΚΟΠ Βάσω Τσούνη.

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ο Δεκέμβρης της Ελλάδας και το πανεπιστημιακό κίνημα της Γαλλίας» διοργανώνει ο Όμιλος για τη μελέτη της επαναστατικής θεωρίας, την Κυριακή 29 Μάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο κτήριο Παπαδόπετρου (έναντι ΟΤΕ) Χανιά. Εισηγητής: Δημήτρης Ουζουνίδης, καθηγητής Πανεπιστημίου Καλαί Γαλλίας. Η εισήγηση και η συζήτηση θα επικεντρωθούν σε καίρια ζητήματα της επικαιρότητας, της κοινωνικής θεωρίας και πρακτικής.