Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Ένας τεχνικός κεραυνοβολήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα κατά την διάρκεια της εργασίας του πάνω στον στύλο της ΔΕΗ, εργαζόμενος για την αναζήτηση βλάβης στο δίκτυο. Δυστυχώς για τον άτυχο άνδρα, ενώ το δίκτυο ήταν «εκτός», εν τούτοις το ηλεκτρικό ρεύμα διαπερνούσε τα ηλεκτροφόρα καλώδια!
Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι ανεξήγητες «βλάβες» στο ηλεκτρικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να μένουν «εκτός» αρκετές περιοχές ιδιαίτερα της υπαίθρου.
Οι «βλάβες» όπως και οι θάνατοι των εργαζομένων στο δίκτυο διανομής, δεν είναι άσχετες από το καθεστώς των εργολαβιών που έχουν υποκαταστήσει το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ.
Οι εργολάβοι του Δημόσιου τομέα, χρησιμοποιούν εργαζόμενους χωρίς γνώσεις και εμπειρία με χαμηλά μεροκάματα, μόνο και μόνο για να τσεπώσουν περισσότερα!
Κοστίζουν πολύ περισσότερο στον καταναλωτή, που πληρώνει υπηρεσίες χωρίς να έχει, επειδή οι Νεοφιλελεύθερες επιλογές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχουν ιδιωτικοποιήσει την Δημόσια περιουσία και λεηλατήσει το εισόδημα των φορολογουμένων.

Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών, στη ΔΕΗ και να επαναλειτουργήσει η σχολή εκπαίδευσης μόνιμου τεχνικού προσωπικού της

Να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους των εργατικών «ατυχημάτων» και οι πολιτικές ευθύνες στους «προστάτες» των κάθε λογής εργολάβων!

Φτάνει πια η θυσία τόσων εργαζομένων για να πλουτίζουν οι ημέτεροι!!!


Το Γραφείο Τύπου
της Αυτόνομης Παρέμβασης Χανίων