Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

60 χρόνια ΝΑΤΟ είναι αρκετά!
Στις 3 και 4 Απρίλη διεξάγεται στο Στρασβούργο η πανηγυρική σύνοδος για τα 60α γενέθλια του ΝΑΤΟ. Παράλληλα, τα αντιπολεμικά κινήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη θα βροντοφωνάξουν πως «60 χρόνια ΝΑΤΟ είναι αρκετά».
Οι λαοί του πλανήτη γνωρίζουν καλά πως το ΝΑΤΟ μιλά για «ειρήνη» και σκορπά πόλεμο και σφαγές αμάχων. Μιλά για «δημοκρατία» και στηρίζει χούντες και αυταρχικά καθεστώτα. Μιλά για «ασφάλεια» και φέρνει καταστολή, στρατιωτικοποίηση και περιστολή δημοκρατικών ελευθεριών στο όνομα της καταπολέμησης της «τρομοκρατίας».
Αυτά τα 60 χρόνια το όνομα του ΝΑΤΟ έχει συνδεθεί με τα βάσανα, τις κακουχίες αλλά και τους αγώνες για μια καλύτερη ζωή αρκετών λαών και εθνοτήτων. Χιλή, Βιετνάμ, Ελλάδα, Κύπρος, Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη είναι μερικά μόνο παραδείγματα που η «συμμαχία» έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της. Οι λαοί όμως δεν ξεχνούν και γνωρίζουν πως το ΝΑΤΟ είναι μία διεθνής συμμαχία τρομοκρατών που μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς χωροφύλακες έχει σαν στόχο την εγκαθίδρυση μίας νέας παγκόσμιας pax romana.
Και εδώ στη χώρα μας δεν έχουμε κανένα λόγο να γιορτάσουμε αυτήν την επέτειο. Αντίθετα, έχουμε πολλούς λόγους για να διαδηλώσουμε: για τα 250 εκατομμύρια ευρώ που μας κοστίζει η συμμετοχή στις «ειρηνευτικές» αποστολές που εξαπολύει το ΝΑΤΟ από άκρη σε άκρη της γης, για τα 5 δις ευρώ που εν μέσω κρίσης υποχρεωνόμαστε να δαπανήσουμε για εξοπλιστικά προγράμματα, για τους 140 έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται ακόμα στο Αφγανιστάν, για το Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων Λάρισας. Και φυσικά, για το υπαριθμόν ένα καρκίνωμα του νησιού μας. Τη βάση στη Σούδα που κατασυκοφαντεί τον τόπο μας και παρέχει μοναδική βοήθεια στις αιματοβαμμένες εκστρατείες της «συμμαχίας»
Ο λαός μας γνωρίζει καλά τι σημαίνει για την Ελλάδα, η πρόσδεση της στο άρμα του ΝΑΤΟ. Αναγνωρίζει τη σφραγίδα του σε όλες τις μαύρες σελίδες της μεταπολεμικής μας ιστορίας. Οργίζεται για τη μετατροπή της χώρας σε κέντρο εξορμήσεων των υπερατλαντικών τρομοκρατών. Διαδηλώνει μαζικά κάθε φορά που οι συνένοχες ελληνικές κυβερνήσεις στο όνομα των «συμμαχικών υποχρεώσεων» σέρνουν τη χώρα μας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Ο λαός της Κρήτης, που «φιλοξενεί» στο Ακρωτήρι και τη Σούδα την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, έχει έναν παραπάνω λόγο να «γιορτάσει» με το δικό του τρόπο τα 60χρονα του ΝΑΤΟ. Την ίδια μέρα που τα κινήματα της Ευρώπης θα διαδηλώνουν στο Στρασβούργο, που το αντιπολεμικό/ αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας θα δρα με κέντρο αγώνα το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο, την ίδια μέρα και εδώ στην Κρήτη θα διαδηλώσουμε για μια ακόμα φορά ενάντια στο ΝΑΤΟ-παγκόσμιο χωροφύλακα και την παρουσία ξένων βάσεων στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Σούδα.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.Καλούμε το δημοκρατικό λαό, όλους τους φορείς, συλλόγους, σωματεία και κοινωνικές οργανώσεις της Κρήτης και όλες τις δυνάμεις της αριστεράς:
Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ
Έξω οι βάσεις. Να κλείσει ΤΩΡΑ η Σούδα
Καμιά συμμετοχή στους πολέμους των ιμπεριαλιστών
Μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών - λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες
Να γυρίσουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται εκτός συνόρων