Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2009 στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης, με κεντρικό ομιλητή το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Μ. Κλάπα, ο οποίος θα καταθέσει την εμπειρία του από το δυναμικό αγώνα διεκδίκησης του στρατοπέδου Σολωμού που ανήκει πλέον στους πολίτες της Πρέβεζας ως χώρος πρασίνου και πολιτισμού.
Θα γίνει επίσης προκήρυξη κατάθεσης προτάσεων και ιδεών για το πάρκο στο στρατόπεδο Μαρκόπουλου.
Διαβάστε κείμενο της Πρωτοβουλίας Χανιωτών για τη διεκδίκηση των στρατοπέδων σε διάφορους δήμους της Ελλάδας και τη σύγκριση με το Δήμο Χανίων

Η ομάδα του «Σπόρου» για το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο στα Χανιά “TERRA VERDE” διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στο χώρο του Κοινωνικού Στεκιού - Στεκιού Μεταναστών Χανίων (Χ”Μιχάλη Νταλιάνη 5) το Σάββατο και την Κυριακή 4 & 5 Απριλίου.

Σάββατο 4 Απριλίου
Συζήτηση με θέμα “μεταξύ ιδιωτικής και κρατικής οικονομίας, μια εναλλακτική πραγματικότητα που εξελίσσεται και διευρύνεται. Εμπειρίες από τον ελληνικό χώρο, την Ευρώπη και την Λατινική Αμερική). Ώρα: 20:30

Κυριακή 5 Απριλίου:
Προβολή των ντοκιμαντέρ:
“Ο ΑΡΤΟΣ ΥΜΩΝ” μια ματιά στη βιομηχανοποίηση της παραγωγής τροφίμων
“Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ” Ντοκιμαντέρ για την έλλειψη πετρελαίου στην Κούβα τη δεκαετία του 90 και τη δημιουργία τοπικών δικτύων μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.