Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Την Κυριακή 17-5-09 έγινε εκδήλωση αλληλεγγύης από το Φόρουμ Μεταναστών, με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας ξενώνα, για τους άστεγους Έλληνες και μετανάστες της πόλης μας. Δε μπορούμε να κατανοήσουμε την τεράστια παρουσία-παρέμβαση της αστυνομίας με ένστολους και μη, γύρω από το σημείο συγκέντρωσης ρούχων, τροφίμων και παιχνιδιών, μπροστά από το παλιό ΙΚΑ, κτίριο - πρόταση για δημιουργία ξενώνα από το Φόρουμ Μεταναστών. Εκτός και αν στόχος ήταν η φωτογράφηση των αλληλέγγυων μεταναστών και Ελλήνων με σκοπό την τιμωρία τους, όπως επιτάσσει το δόγμα της όλο και πιο αυταρχικής συμπεριφοράς της αστυνομίας που με συνέπεια εφαρμόζει ο υπουργός δημόσιας τάξης.

Τη στιγμή που οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης ωθούν στην εξαθλίωση πολλούς συμπολίτες μας Έλληνες ή μετανάστες, αποτελεί καθήκον της πολιτείας μια ολοκληρωμένη παρέμβαση τουλάχιστον σε ζητήματα στέγης και διατροφής. Αποτελεί στοιχειώδη κοινωνική αλληλεγγύη των ευαισθητοποιημένων πολιτών η οργανωμένη παρέμβαση για να δοθεί διέξοδος στο πρόβλημα.

Καταγγέλλουμε την ένταση της αστυνόμευσης και τις στοχοποιημένες συλλήψεις μεταναστών τις τελευταίες ημέρες. Καλούμε την αστυνομία και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να σεβαστεί την ευαισθησία και το δημοκρατικό φρόνημα του χανιώτικου λαού και να σταματήσει την προκλητική επίδειξη δύναμης. Καλούμε τους Χανιώτες σε εγρήγορση και ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τα προβλήματα που πλέον είναι ορατά σε όλους