Τετάρτη 27 Μαΐου 2009


Λίγες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές – την κορυφαία όπως λένε, στιγμή της δημοκρατίας οι Αστυνομικές Αρχές σαρώνουν με καθημερινές επιχειρήσεις «σκούπα» την πόλη και οδηγούν στα κρατητήρια εκατοντάδες μετανάστες που το μόνο «έγκλημα» τους η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στη χώρα μας.

Λίγες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές – την κορυφαία , όπως λένε στιγμή της δημοκρατίας – εκατοντάδες άνθρωποι στοιβάζονται σαν τα ζώα, κακοποιούνται, απειλούνται, τρομοκρατούνται, για ένα μόνο λόγο είναι ο πιο εύκολος στόχος.

Λίγες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές – την κορυφαία, όπως λένε στιγμή της δημοκρατίας – και εμείς όλοι και όλες μπορούμε να δούμε ότι στην «δημοκρατία» τους δεν υπάρχει χώρος για τους πολλούς, τους φτωχούς, τους χρεωμένους, τους άστεγους, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους.

Λίγες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές – την κορυφαία, όπως λένε στιγμή της δημοκρατίας – και εμείς οι πολλοί μπορούμε να τους στείλουμε το μήνυμα ότι η αξιοπρέπεια μας έχει πρόσωπο, έχει το δικό μας πρόσωπο, το πρόσωπο του κάθε μετανάστη και θα το δείτε. Θα το δείτε την Πέμπτη στη πορεία Αλληλεγγύης, θα το δείτε στην κάλπη, θα το βλέπετε στους αγώνες που θα γεννήσει η νεοφιλελεύθερη πολιτική σας.

Όλοι την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στη Συγκέντρωση και Πορεία Αλληλεγγύης που καλούν φορείς και συλλογικότητες της πόλης, στην Πλατεία της Αγοράς.