Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009


Από τα σημερινά "Χανιώτικα Νέα"

Τη συσπείρωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ευρώπη ζήτησε από τα Χανιά ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπανιάς, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να πουν με την ψήφο τους την ερχόμενη Κυριακή, ένα ηχηρό “όχι” στον δικομματισμό.

Ο κ. Μπανιάς μίλησε σε συγκέντρωση - εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ενετικό λιμάνι των Χανίων όπου απηύθυνε χαιρετισμό και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάνια Παπαδημητρίου, ενώ ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα "Arapao Midnight".

Συγκεκριμένα ο κ. Μπανιάς δήλωσε ότι "η μάχη των ευρωεκλογών που κρίνεται την Κυριακή είναι μία πάρα πολύ αποφασιστική μάχη όχι μόνο για το πόσοι βουλευτές από τον χώρο της Αριστεράς και ιδιαίτερα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα είναι στοΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε μαζί και με τους άλλους από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης να σχηματιστεί ένας νέος σχηματισμός δυνάμεων της Αριστεράς αλλά γιατίκαι για την Ελλάδα θα δείξει τις εξελίξεις της επόμενης μέρας". Ο κ. Μπανιάς πρόσθεσεότι "οι εξελίξεις θα είναι πολύ δύσκολες, η κρίση ήδη έχει χτυπήσει την πόρτα της Ελλάδας και ακούμε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι θα απαιτήσουν από την κυβέρνηση να πάρει ακόμη πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Από αυτή την άποψη λοιπόν θεωρούμε ότι η ενίσχυση των δυνάμεων που απορρίπτουν και τον νεοφιλελευθερισμό και τον δικομματισμό έχει αποφασιστική σημασία για τις επόμενες μέρες, για την επόμενη περίοδο και γι’ αυτό θεωρούμε η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, των δυνάμεων εκείνων που μέχρι τώρα στάθηκαν στις πρώτες γραμμές των αγώνων των εργαζομένων στηνΕλλάδα, των αγώνων της νεολαίας, των αγώνων των γυναικών έχει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτή τη φάση".

Παράλληλα ο κ. Μπανιάς επεσήμανε ότι "πλέον έχουν αποκαλυφθεί και οι δύο πρωταγωνιστές του δικομματικού συστήματος, εναλλάσσονται στην εξουσία χωρίς να αλλάζουν πολιτική και τελικά έχουν και οι δύο την ευθύνη για την κατάντια της κοινωνικής και πολιτικής ζωής με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, με τα σκάνδαλα, με την υποβάθμιση των αξιών, των θεσμών και γενικότερα τον ευτελισμό της κοινωνικής και πολιτικής ζωής".
"Ο Έλληνας πολίτης", όπως σημείωσε ο κ. Μπανιάς, "έχει την ευκαιρία την Κυριακή να τους στείλει ένα αποφασιστικό μήνυμα με την ψήφο του. Ας τη χρησιμοποιήσει λοιπόν κατάλληλα".

Από την πλευρά της η κα Παπαδημητρίου ανέφερε πως "δίνουμε τη δική μας μάχη ναπούμε στον κόσμο να κατέβει στις εκλογές να ψηφίσει για να δώσουμε ένα γερό μάθημαστον δικομματισμό που μας ταλαιπωρεί τόσα χρόνια".

Εξάλλου η ίδια τόνισε ότι "οι ψηφοφόροι πρέπει να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί εδώ και 1,5 χρόνο, αλλά κυρίως μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει το μήνυμα ότι είναι ένα κόμμα που λέει την αλήθεια χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος".