Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Στα Χανιά μα και σε όλη την Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες μικροί και μεγάλοι αγώνες για το περιβάλλον και την οικολογία. Κοινό τους χαρακτηριστικό ο συγκρουσιακός τους χαρακτήρας με το κατεστημένο (πολιτικό και οικονομικό)της χώρας μας.
Και αν από τη μια πλευρά της σύγκρουσης ήταν ένα κατεστημένο πολύ νεοφιλελεύθερο και ολίγον «τουρκομπαρόκ» (…όλα τα πουλάμε ,όλα για την ανάπτυξη), η άλλη πλευρά ήταν χιλιάδες πολίτες που άλλοι από ιδεολογία , άλλοι από αγάπη για το τόπο τους υπερασπίστηκαν, πρότειναν , συγκρούστηκαν ,ανακάλυψαν την ριζοσπαστική οικολογία και την ομορφιά του κοινού αγώνα. Μέσα σε αυτούς ,τόσο γενικότερα όσο και στο Ν.Χανίων συμμετείχαν και χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν το τοπικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο δεν «έβλεπε» την καταστροφή του φαραγγιού στη Κάνδανο,την προσπάθεια «άλωσης» του Ελαφονησιού, το «Βατοπέδι της Κρήτης» στη μονή Τοπλού ,ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε τα αιτήματα των αγωνιζόμενων πολιτών στη Βουλή, έπαιρνε σαφή θέση υπεράσπισης του περιβάλλοντος ανεξάρτητα από το λεγόμενο «πολιτικό κόστος».
Όταν οι χιλιάδες Χανιώτες απαιτούσαν (και απαιτούν) να γίνει πάρκο και σχολικό συγκρότημα στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί και ο Αλέκος Αλαβάνος έφερνε το θέμα στη Βουλή όπως και το θέμα των Αγίων Αποστόλων και της Γεωργιούπολης.
Όταν το κεντρικό οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο δεν «έβλεπε» το έγκλημα στο Βοτανικό με το Mall του Βωβού ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε το βάρος της σύγκρουσης με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Όταν ο Δήμος στο Ελληνικό μαζί με τους πολίτες συγκρούστηκε με τους «νονούς» της νύκτας για ελεύθερες παραλίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύφτηκε ,δεν σφύριζε αδιάφορα όπως τα κόμματα του καταστημένου και ορισμένοι «οικολόγοι της φιλανθρωπίας».
Σε όλη αυτή τη πορεία που ενέπνευσε χιλιάδες ενεργούς πολίτες πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα μεγάλο «λάθος». Έδειξε στο κατεστημένο της χώρα μας ότι στην Ελλάδα υπάρχει πλέον μια Αριστερά που δεν κάθεται στη γωνία της ανεμίζοντας τα λάβαρα του παρελθόντος μα μια Αριστερά ριζοσπαστική-οικολογική που αναζητά και ανοίγει τους δρόμους του μέλλοντος.
Υπάρχει μια Αριστερά που και στο ζήτημα του περιβάλλοντος έχει την αποφασιστικότητα να αγωνιστεί για να επικρατήσει το συμφέρον των πολλών. Μια Αριστερά που μπορεί να αλλάξει το σκηνικό.
Αυτή την Αριστερά ,τη ριζοσπαστική, την οικολογική προσπαθούν να περιορίσουν και να ανακόψουν την ελπιδοφόρα ορμή της. Με ψεύδη και διαστρεβλώσεις, με πόλεμο ψυχολογίας. Τα κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεπιχειρηματιών κάνουν τη δουλειά τους .
Είναι όμως η ώρα να μιλήσουν και οι πολίτες. Να κάνουν τη δική τους δουλειά. Τόσο στη κάλπη στις 7 Ιούνη ,όσο και στους νέους αγώνες που έρχονται μετά.
Τη Κυριακή 7 Ιούνη πάμε για μαύρισμα στη κάλπη.
Μαυρίζουμε αυτούς που τόσα χρόνια μας μαυρίζουν τη ζωή και τη καθημερινότητα .
Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ!!!

1 σχόλια:

VitaMi είπε...

Πάντως εγώ αντί να πάω για μαύρισμα στην κάλπη προτιμώ να πάω για μαύρισμα στην παραλία! Και εγώ νόμιζα ότι ψηφίζουμε για ευρωεκλογές! Λυπάμαι αλλά τέτοιου είδους άρθρα φανερώνουν πανικό και διαρροή προς τους οικολόγους…