Κυριακή 23 Αυγούστου 2009


Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, από τον ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Λεβέντη, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Βαγγ. Αποστόλου, το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Γιάννη Τόλιο, τη Νομαρχιακή Σύμβουλο Ανατολικής Αττικής και πρώην βουλευτή Ιωάννα Στεργίου επισκέφθηκαν σήμερα τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής.


Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, το δήμαρχο Διονύσου και έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Άλλη μια φορά ζούμε εφιαλτικές στιγμές. Από χθες το βράδυ η Β.Α. Αττική είναι παραδομένη στις φλόγες.

Τούτη την ώρα δεν είναι στιγμή να μιλήσουμε για τις ευθύνες, τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν. Τούτη την ώρα οφείλουμε όλοι να δώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να μπορέσουμε να προλάβουμε το κακό. Προτεραιότητα βεβαίως οι ανθρώπινες ζωές και οι κατοικίες.

Πρέπει να πούμε ότι γίνεται μια υπερπροσπάθεια από πυροσβέστες και εθελοντές. Είναι μια προσπάθεια που αξίζει συγχαρητηρίων. Την ίδια στιγμή όμως είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει έλλειψη συντονισμού. Οι εθελοντές πυροσβέστες είναι αυτοί που κάνουν ότι μπορούν στα κρίσιμα σημεία προκειμένου να μην περάσει η φωτιά και κάψει οικισμούς και κάψει σπίτια.

Αυτή τη στιγμή το πρώτο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ζητήσει μεγαλύτερη βοήθεια εναέριων μέσων, πράγμα το οποίο αν είχε επιτευχθεί από χθες ίσως να είχαμε προλάβει μεγαλύτερη καταστροφή.

Κάνουμε κι εμείς έκκληση από την πλευρά μας προς την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να έχουμε βοήθεια εναέριων μέσων και από την Ε.Ε. αλλά και από τη Ρωσία.

Τώρα αυτό που προέχει είναι οι πολίτες, όσο μπορούν, να συνδράμουν αλλά με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα και υπομονή για να προλάβουμε τα χειρότερα.

Τις ευθύνες θα τις αποδώσουμε όταν έρθει η ώρα.