Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Από τα "Χανιώτικα Νέα"

"Ψηφοδέλτιο μάχης, αποτελούμενο από αγωνιστές και όχι πολιτευτές" θα κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, όπως τονίσθηκε στη χθεσινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο εκλογικό κέντρο της παράταξης. Από τη συνέντευξη δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στον "απόντα" από το ψηφοδέλτιο, Στέφανο Χλωράκη, ενώ σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους επισημάνθηκε η κοινωνική τους δράση σε όλα τα επίπεδα.
“Στις τρεις εβδομάδες τα μέλη οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των συνιστωσών θα δώσουν τη μάχη που γίνεται σε δύσκολες συνθήκες τόσο για την παράταξη όσο και για τον τόπο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα αποτελέσματα που θα έχουμε θα είναι αντίστοιχα των αγώνων μας" τόνισε ο κ. Μηνάς Βουλγαρίδης ο οποίος και παρουσίασε το ψηφοδέλτιο, που αποτελείται από τους:
- Βάλια Βαγιωνάκη: Γεννήθηκε στο Νιο Χωριό Αποκορώνου. Σπούδασε στο χημικό της φυσικομαθηματικής σχολής Αθηνών, ανήκει στη γενιά του Πολυτεχνείου. Συνεχής η παρουσία της σε κοινωνικούς αγώνες του λαού, διετέλεσε νομαρχιακή σύμβουλος με το συνδυασμό "Ανεξάρτητη Νομαρχία" την περίοδο 2002-6, πρόεδρος της Νομ. Επιτρ. Ισότητας την ίδια περίοδο, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ, σήμερα γραμματέας του στα Χανιά.
- Αντώνης Βουκάλης: Γιατρός με καταγωγή από Βουκολιές και Μελιδόνι Ρεθύμνου. Απο το 1961 ζει στα Χανιά όπου τελείωσε δημοτικό και γυμνάσιο. Σπούδασε στην Ιατρική Αθηνών. Συμμετείχε σε συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες την περίοδο της δικτατορίας και της μεταπολίτευσης. Η ειδικότητά του είναι Ορθοπεδικός και υπηρετεί στο Νοσοκομείο Χανίων όπου σήμερα είναι αναπληρωτής διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής.
- Ζώη Γεωργούλα: Νηπιαγωγός, πτυχιούχος των Πανεπιστημίων Αθηνών και Newcastle. Εχει εργαστεί ως διορθώτρια στις εφημερίδες "Χανιώτικα Νέα", "Αυγή" και "Εποχή". Σήμερα εργάζεται ως επιμελήτρια εκδόσεων.
- Γιάννης Κοτσιφάκης: Απόφοιτης της σχολής ηλεκτρονικών της Σιβιτανιδείου. Το 1967 παραιτείται από τον ΟΤΕ λόγω δυσμενούς μετάθεσης και συνεχίζει να εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Διατέλεσε δήμαρχος Πλατανιά την 8ετία 1999-2006, πρόεδρος κοινότητας Γερανίου 1987-1998, σήμερα δημ. σύμβουλος Πλατανιάς και γραμματέας της ΤΕΔΚ Χανίων.
- Πέτρος Λυμπεράκης: Βιολόγος, ερευνητής σήμερα στο Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης με αντικείμενο την οικολογία. Εργάσθηκε ως ερευνητής στο ΜΑΙΧ από το 1991-1993, έχει εργαστεί στην εκπόνηση μελετών για περιβαλλοντικά θέματα, έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα για το περιβάλλον στον τοπικό και εθνικό τύπο.
- Γιώργος Μπικάκης: Επαγγελματίας αγρότης- κτηνοτρόφος από τις Βουκολιές, γιος του αγωνιστή της Εθνικής αντίστασης Εμμανουήλ Μπικάκη (Μπικομανώλη). Δραστηριοποιείται σε αγροτοσυνδικαλιστικά ζητήματα και είναι πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Βουκολιών και είναι μέλος του Δ.Σ. Βουκολιών.
Ο ΑΠΩΝ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον εκλιπόντα, πρώην γραμματέα του ΣΥΝ Στέφανο Χλωράκη από τον κ. Αντώνη Σχετάκη. "Είναι πάρα πολύ λυπηρό για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της αριστεράς το γεγονός ότι λείπει ένας από τους καλύτερους ο σύντροφος μας ο Στεφανής ο Χλωράκης, η απουσία του οποίου είναι αισθητή όχι μόνο από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά από όλη την πολιτική ζωή του νομού μας. Είναι η αισθητή η απουσία του απο θέματα οργάνωσης του Συνασπισμού, από τα πράγματα της τοπικής αυτοδιοίκηση. Η αγάπη των αριστερών θα αναπληρώσει το κενό που αφήνει η απουσία του τιμημένους μας συντρόφου" σημείωσε ο κ. Σχετάκης.
Μιλώντας για το ψηφοδέλτιο επισήμανε πως"η Αριστερά δίνει τις εκλογικές μάχες όχι με πολιτευτές, αλλά με αγωνιστές".
Τέλος σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, απάντησε ο κ. Βουλγαρίδης λέγοντας πως "οι πολιτικές συνεργασίες θα πρέπει να είναι βάση Προγραμμάτων. Αυτή τη στιγμή τα προγράμματα και οι προεκλογικές εμφανίσεις από το χώρο που αναφέρεστε (ΠΑΣΟΚ ) και άλλους χώρους δεν μας κάνουν αισιόδοξους ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια συνεργασία".
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Αλλαγή πολιτικής χρειάζεται η χώρα μας, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων με αφορμή τη γενική του συνέλευση σήμερα, Τετάρτη στις 8 το βράδυ, στα γραφεία του στην οδό Νεάρχου.