Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Από τα "Χανιώτικα Νέα"

Την αισιοδοξία τους ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι αντίστοιχο των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων που έχει δώσει ο χώρος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, εξέφρασαν χθες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαδικασία της κατάθεσης του ψηφοδελτίου στο Πρωτοδικείο Χανίων. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι χθες, υποψήφιοι βουλευτές μαζί με μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων μετέβησαν στο Πρωτοδικείο για να καταθέσουν το ψηφοδέλτιο.

Ο δικηγόρος και μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Νίκος Τζάρας δήλωσε σχετικά: “Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά καταθέτουμε στο Πρωτοδικείο το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. Τιμή και χαρά γιατί οι σύντροφοι που κατεβαίνουν σε αυτές τις εκλογές, αγωνιστές της αριστεράς και των κινημάτων, είναι ό,τι καλύτερο έχουμε να παρουσιάσουμε τα τελευταία χρόνια ως χώρος. Με την παρουσία τους δηλώνουν τη συνέχεια των αγώνων και ελπίζουμε με ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο να πετύχουμε και να υπερβούμε τους όποιους εκλογικούς στόχους έχουν μπει από τη συλλογικότητά μας”.

Αναφερόμενος στους υποψηφίους ο κ. Τζάρας σημείωσε ειδικότερα: “Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει η Βάλια Βαγιωνάκη γνωστή για την ιστορική της διαδρομή στον χώρο της αριστεράς, για τη συμβολή της στην τοπική αυτοδιοίκηση β' βαθμού και την προσφορά της στα πολιτικά δρώμενα της αριστεράς. Συμμετέχει ο γιατρός Αντώνης Βουκάλης, άνθρωπος της αριστεράς και των κινημάτων με προσφορά στον χώρο της δουλειάς του και με έντονη πολιτική και κοινωνική δράση. Συμμετέχει ο Γιάννης Κοτσιφάκης, άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αγώνες για την ανεξαρτησία και την αυτονομία της αυτοδιοίκησης και με σημαντικό έργο στον Δήμο Πλατανιά. Συμμετέχει ο βιολόγος Πέτρος Λυμπεράκης, κατεξοχήν άνθρωπος των κινημάτων με ιδιαίτερη προσφορά στα ζητήματα της οικολογίας και της διεκδίκησης των ελεύθερων χώρων. Συμμετέχει η νηπιαγωγός Ζωή Γεωργούλα, κόρη του πρώτου γραμματέα του «Ρήγα Φεραίου» Μπάμπη Γεωργούλα και της Μαρίας Αγγελάκη, η οποία εκφράζει στο ψηφοδέλτιό μας τη νέα γενιά, τη γενιά των 600 ευρώ, με συμμετοχή στους αγώνες της νεολαίας και τα κινήματα. Τιμά επίσης το ψηφοδέλτιό μας ο αγρότης Γιώργος Μπικάκης, παιδί του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Εμμανουήλ Μπικάκη ή Μπικομανώλη, ο οποίος έχει ιδιαίτερη συμβολή σε κάθε αγροτική κινητοποίηση”.